ΠΡΟΣΟΧΗ! Αφαιρούν χρήματα από τους λογαριασμούς μας οι τράπεζες!

ΠΡΟΣΟΧΗ! Αφαιρούν χρήματα από τους λογαριασμούς μας οι τράπεζες!

Προσοχή!! Προσοχή!!! Η Τράπεζα Πειραιώς χρεώνει σημαντικά ποσά στον λογαριασμό σας, τα αφαιρεί και εφόσον δεν ρωτήσετε ή δεν το καταλάβετε … τότε τα χάνετε μια και καλή!!

Να τα πάρουμε όμως από την αρχή: Μια ωραία πρωία μπαίνοντας στην σελίδα ηλεκτρονικής τραπεζικής της Πειραιώς για να διαπιστώσω εάν έγιναν κάποιες συγκεκριμένες συναλλαγές, όπως η εξόφληση της δόσης του στεγαστικού μου δανείου, διαπίστωσα ότι πέρα από τις δόσεις μου από τον λογαριασμό είχε αφαιρεθεί και ένα ποσό που έφερε την ένδειξη «χρέωση εσωτερικού λογαριασμού» (!!) όπως βλέπετε και από την φωτογραφία που σας παραθέτω.

Φυσικά και δεν κατάλαβα τι σημαίνει το «χρέωση εσωτερικού λογαριασμού» και κάλεσα άμεσα το κέντρο εξυπηρέτησης πελατών της Πειραιώς.. Δεν μπορούσαν να μου εξηγήσουν περί τίνος επρόκειτο και με παρέπεμψαν στο υποκατάστημα που έκανα την σύμβαση..

Με τα χίλια ζόρια, καθώς από τότε που πήρα το δάνειο το συγκεκριμένο κατάστημα που ήταν της πρώην Marfin είχε βάλει «λουκέτο» και τα χαρτιά μου είχαν μεταφερθεί σε ένα άλλο κατάστημα της Πειραιώς που επίσης έκλεισε για να μεταφερθεί σε ένα πιο κεντρικό (!!) βρήκα άκρη και τον υπάλληλο που με είχε εξυπηρετήσει όταν υπογράψαμε..

Αφού του είπα ποιο ήταν το προβλημά μου, καθώς η χρέωση αυτή είχε γίνει στον λογαριασμό μέσω του οποίου εξυπηρετούσα το δάνειό μου, ο άνθρωπος εξεπλάγην μόνον υποθέσεις μπορούσε να κάνει για το τι ήταν «χρέωση εσωτερικού λογαριασμού», αλλά καθότι πέσαμε σε τοίχο δεδομένου ότι δεν υπήρχε προϋπόθεση που να μπορούσε να ερμηνεύσει μια τέτοια χρέωση … μου είπε θα το ψάξει!!!

Λίγες ώρες μετά λοιπόν, με πήρε και ξεκίνησε από το καλό νέο: «Το ποσό αυτό θα σας επιστραφεί. Επρόκειτο για εκ παραδρομής χρέωση. Και ευτυχώς που το διαπιστώσατε γιατί εμείς δεν είχαμε την δυνατότητα». Εξηγώντας μου λοιπόν, είπε πως η χρέωση αφορούσε στο συμβόλαιο με την ασφαλιστική CNP που συνεργαζόταν με την Marfin και η οποία κάλυπτε το στεγαστικό μου όταν το υπέγραψα..

Όταν όμως η Marfin απορροφήθηκε (πριν από περίπου τρία ή τέσσερα χρόνια αν θυμάμαι καλά) το συμβόλαιο με την συγκεκριμένη ασφαλιστική διεκόπη αυτόματα και η Πειραιώς ασφάλισε τα στεγαστικά δάνεια σε μια άλλη εταιρεία, την οποία εξοφλούσα κανονικά.

Για κάποιο όμως λόγο (που μόνον το … «σύστημα» γνωρίζει) η υποχρέωση εξόφλησης της προηγούμενης ασφαλιστικής «ζωντάνεψε» και παρακρατήθηκαν τα ποσά που θα έπρεπε να δώσω από τον λογαριασμό μου!!!

Όταν ρώτησα εάν έχει συμβεί και σε άλλους αυτό και εάν τους επιστρέφονται η απάντηση ξεκάθαρη: «Έχει συμβεί κατά κόρον, σε χιλιάδες λογαριασμούς, λόγω του λάθους του συστήματος. Και τα ποσά επιστρέφονται μόνον σε περιπτώσεις όπως η δική σας που το καταλάβατε και μας το εντοπίσατε, γιατί δεν υπάρχει η δυνατότητα να ενημερωθούμε αυτόματα εμείς για την λάθος χρέωσης».

Για αυτό σας το μεταφέρω λοιπόν, αφού μου δίνει την δυνατότητα το www.ignomisou.gr για να ενημερωθείτε και να ψαχτείτε! Όσοι έχετε στεγαστικά στην Πειραιώς, κυρίως από τράπεζες που έχουν απορροφηθεί από αυτήν, ψαχτείτε για «χρεώσεις εσωτερικού λογαριασμού».. Είναι χρήματα που δεν πρέπει να σας πάρουν.. Διεκδικήστε τα πίσω !!!

Μαρ. Ν.

Σχόλια (1)

  1. Author’s gravatar

    ΔΑΝΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ.
    Προσοχή..όσοι έχετε δάνεια Εμπορικής νυν alpha bank..και τα ειχατε ασφαλίσει για αποπληρωμη τους σε περιπτωση θανάτου…ελεξτε τα..γιατι μπορει η συμβαση να γραφει οτι ισχυει μεχρι τα 70..αλλα το εχουν αλλαξει μεχρι τα 65. Και απλα αρνουνται να το αποπληρωσουν χωρις να προσκομιζουν αποδειξεις. Επισης ελεξτε την εισφορα του Ν.128. Βαζαν σε στεγαστικα εισφορα που ειναι για επιχειρησεις..ητοι 0.60% αντι 0.12%. Εχω δυο δανεια που τα ειχα ασφαλθσει κ τα δυο..κ μετα 10 χρονια με ενημερωσαν οτι το ενα εχει διακοπει η ασφαλεια επειδη δεν την πληρωνα..ενω η ασφαλιστικη μου ειπε οτι τη διεκοψε η τραπεζα..Εγω πληρωνα κανονικα νομιζοντας οτι δινω για την ασφαλιση ενω ηταν για την εισφορα!! Δικιο δεν βρηκα..ακομα… Παλευω 3.5 χρονια για να μου αποπληρωσουν δανειο του πατερα μου που απεβιωσε στα 69..κ ενω έχω ολες τις αποδειξεις..αρνουνται λεγοντας οτι ισχυει μεχρι τα 65 χωρις να μου προσκομιζουν εγγραφο υπογεγραμμενο απο τον πατερα μου οτι ηταν ενήμερος γι αυτη την αλλαγη.

Σχολιάστε