«Θρίλερ» στο Νοσοκομείο Παίδων…

«Θρίλερ» στο Νοσοκομείο Παίδων…

Αν και προσωπικά εμπιστεύομαι απόλυτα το Νοσοκομείο Παίδων, καλό θα είναι όμως να ξέρουμε πως ακόμη και εκεί δεν υφίσταται κάτι σαν το … Αλάθητο του Πάπα! Ενδεικτική είναι η περίπτωση της περιπέτειας που είχε φίλος με το μικρό παιδί του και που απλά για ενημέρωση σας μεταφέρω, όπως την «ανέβασε» στον λογαριασμό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, για την την περίπτωση που σας προκύψει ή σας απασχολεί κάτι ανάλογο..

Προσοχή τελικά χρειάζεται παντού. Για την αντιγραφή Ελ. Φ.

«Mια μικρή διδακτική ιστοριούλα. Και τα δύο πιτσιρίκια μου, η μικρή πολύ λιγότερο, ο μικρός περισσότερο, έχουν αυτό που λέγεται πλαγιοκεφαλία εκ θέσεως (flat head syndrome-positional plagiocephaly), δηλαδή σε απλά ελληνικά έχει πατηκωθεί κάπως το κεφάλι τους επειδή κοιμούνται μονόπαντα. Πρόκειται για μια εντελώς συνηθισμένη κατάσταση, την οποία εμφανίζουν εκατομμύρια παιδιά κάθε χρόνο, ιδίως από τότε που η παιδιατρική επιστήμη έχει καταλήξει ότι η ενδεδειγμένη θέση ύπνου είναι ανάσκελα, διότι έτσι μειώνονται δραματικά οι πιθανότητες αιφνίδιου βρεφικού θανάτου. Η παιδίατρος που τα παρακολουθεί ήταν καθησυχαστική ευθύς εξ αρχής, λέγοντας ότι πρέπει να επιμένουμε σε αλλαγή θέσης ύπνου και να τους δίνουμε χρόνο μπρούμυτα όσο είναι ξύπνια. Επειδή όμως ως γονείς είχαμε μια κάποια ανησυχία, μας συνέστησε να πάμε σε δυο ειδικούς, ο ένας σε δημόσιο ο άλλος σε ιδιωτικό νοσοκομείο (οφείλει να δώσει έναν και έναν). Για λόγους οικονομίας είπαμε να ξεκινήσουμε από το δημόσιο, όπου εκτυλίχθηκε το εξής θρίλερ: Μπαίνει ο ντόκτορ και χωρίς καν να τα εξετάσει, αποφαίνεται: ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ. Και τι δεν θα πάθουν τα παιδιά αν όχι. Νευρολογικές διαταραχές, μη ομαλή ανάπτυξη του εγκεφάλου και δεν ξέρω γω τι άλλο φοβερό. Η συνήθως ψύχραιμη γυναίκα μου δεν καταλαβαίνει Χριστό και προσπαθεί να τον ωθήσει σε λεπτομερή γνωμάτευση. Με τα πολλά λέει, ίσως όχι η μικρή, ο μικρός οπωσδήποτε. Εννοείται ότι κλείνουμε ραντεβού και στον γιατρό του ιδιωτικού νοσοκομείου και εν αναμονή αυτού, ψάχνομαι και γω με όλους τους τρόπους. Ακούω ιστορίες φίλων, ρωτάω γιατρούς, μπαίνω στα sites των παιδιατρικών κλινικών του Harvard και όλων των μεγάλων παιδιατρικών κλινικών κλπ. Παντού τα ίδια: Καμία χειρουργική επέμβαση ει μη μόνον σε σπάνιες περιπτώσεις ανωμαλιών που προϋπάρχουν και οφείλονται σε εκ γενετής πρόβλημα. ΠΟΤΕ στην πλαγιοκεφαλία εκ θέσεως. Πάνε σήμερα στον ιδιώτη (δηλαδή στον θεωρητικά πιο ευάλωτο στις σειρήνες με το σήμα του ευρώ), ο οποίος μάλιστα είναι και ο top expert στην Ελλάδα και ο οποίος μόνο που δεν έβαλε τα γέλια όταν άκουσε τα περί χειρουργείου. Μετά βεβαίως σοβάρεψε και μας εξήγησε απολύτως υπεύθυνα κάποια πράγματα. Εννοείται πως δεν υφίσταται κανένας απολύτως κίνδυνος και πως αρκεί το επίμονο repositioning του κεφαλιού. Συνοψίζοντας:
1. Όταν ακούτε τη λέξη «χειρουργείο», πάντα να παίρνετε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ άλλη μία γνώμη.
2. Αν ποτέ τα παιδιά σας εμφανίσουν τέτοιο πρόβλημα, προς Θεού, ό,τι και να κάνετε, μακρυά από το Νοσ. Παίδων. Μακρυά! Κατευθείαν στο «Μητέρα».
3. Κάποια στιγμή θα πρέπει να εξετάσουμε σοβαρά το τι γίνεται με τις άδειες των γιατρών.
4. Επειδή δεν ήμουν εκεί, φωνάζω από δω αυτό που θα έλεγα στον εν λόγω «κύριο» αν ήμουν εκεί: ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΡΕ Γ@@@ΜΙΟΟΟΟΛΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ;

Β.Λ.

Δεν γενίκευσα τίποτα. Μίλησα μόνο για τη συγκεκριμένη περίπτωση ανάλογου προβλήματος».

 

Σχολιάστε