Σκέψεις γεμάτες οργή…

Σκέψεις γεμάτες οργή…

Από τη μία να είναι τόσα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες πολίτες, ορισμένες φορές σκέφτομαι ότι δεν θα υπάρχει ποτέ αίσιο τέλος ειδικότερα με το πως εξελίσσονται τα πράγματα μέρα με τη μέρα, και από την άλλη να έχεις τους πολιτικούς της χώρας που σφυρίζοντας αδιάφορα ισχυρίζονται παθιασμένα ότι όλα «βαίνουν καλώς» ή ότι η ανάπτυξη είναι «προ των πυλών» και ότι φέτος είχαμε λιγότερους άνεργους, ξεχνώντας φυσικά την καθιερωμένη μείωση της ανεργίας λόγω εποχικών εργασιών «θερινής νυκτός». Μάλλον οι Έλληνες πολιτικοί μπερδεύουν τις part time εργασίες χωρίς ασφάλεια, ή όπως έλεγε ο παππούς μου «δουλειές του ποδαριού», με τον δείκτη ανάπτυξης της οικονομίας. Να τους χαιρόμαστε.
Άραγε έχουν πάει ποτέ αυτοί οι κύριοι να δουν τις τιμές στα supermarkets που καθημερινά αυξάνονται και που σε σύγκριση με τις τιμές των αναπτυγμένων κρατών του εξωτερικού είναι 50% επάνω στα περισσότερα είδη πρώτης ανάγκης;
Πως είναι δυνατόν να ζήσουν οι Έλληνες με τη μέση σύνταξη στα 500 ευρώ έχοντας να πληρώσουν ρεύμα, τηλέφωνο, νερό, διατροφή και, τις περισσότερες φορές, ενοίκιο;
Ο Ελληνικός λαός κατακρεουργείται καθημερινά βομβαρδιζόμενος από ψεύτικες πολιτικές υποσχέσεις επικίνδυνων πολιτικών «μιας χρήσης» και τα ΜΜΕ ενδιαφερόμενα μόνο για την επιβίωση τους παρουσιάζουν δικά τους ζητήματα ως μείζονα παραμελώντας άλλα εξίσου ή και περισσότερο σοβαρά.
Η όμορφη, γλυκιά πόλη της Αθήνας έχει ερειπώσει λες και είναι βομβαρδισμένη και εγκαταλελειμμένα νεοκλασικά κτίρια βαμμένα με graffiti και με παρατημένα πανό από «ξεθωριασμένους» αγώνες είναι η πιο χαρακτηριστική εικόνα στο κέντρο της πρωτεύουσας. Ακαλαισθησία παντού.
Γιατί δεν υπάρχει ένας αυστηρός νόμος για κάθε τύπου βανδαλισμό στα κτίρια με πρόστιμο χιλιάδων ευρώ ή ακόμα ένας νόμος για όσους πετάνε σκουπίδια στο δρόμο και γενικότερα ρυπαίνουν το περιβάλλον με πρόστιμο αποτρεπτικό για τέτοιου είδους ενέργειες όπως ήδη υπάρχει στο εξωτερικό; Δεν μπορούν έτσι ασύδοτα να λειτουργούν ορισμένες ομάδες μέσα στο κέντρο της πόλεως και να λερώνουνε ιστορικά κτίρια ή αγάλματα, δημιουργήματα μεγάλων αρχιτεκτόνων ή καλλιτεχνών, που είναι στολίδια για την πόλη μας.
Τι έχει άραγε πλέον να δείξει αυτή η πόλη; Μαρμάρινες και χάλκινες προτομές αποκεφαλισμένες και λερωμένες ή βαμμένες με graffiti προσόψεις κτιρίων όπως συμβαίνει χαρακτηριστικά στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο; Μα είναι δυνατόν κανένας να μην παίρνει είδηση στην ασφάλεια για το ποιοι είναι οι βάνδαλοι; Είναι κράτος αυτό με υποχρεώσεις απέναντι στον πολίτη; Υπάρχουν νόμοι; Υπάρχει σεβασμός στην ιστορία;
Μόνο οι πολίτες είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν φόρους, φόρους, φόρους και η πολιτική ηγεσία αδιαφορεί με πάθος.
Αλήθεια, που βρίσκεται η αστυνομία; Για τη φύλαξη του Έλληνα πολίτη υπάρχει αστυνομικός ή βρίσκονται μόνο δίπλα σε πολιτικούς, συζύγους πρώην προέδρων, βουλευτές, υπουργούς και μεγάλο-δημοσιογράφους; Και ας μην έφτανε αυτό, τώρα κλείνουν και τα περισσότερα αστυνομικά τμήματα στις πόλεις και την περιφέρεια. Είναι το κράτος ή δεν είναι υπεύθυνο για την προστασία των πολιτών του; Παντού διάλυση.
Όπου να πάει κανείς για να εξυπηρετηθεί περιμένει σε μια ουρά, χάνει το μεροκάματο του και στο τέλος δεν εξυπηρετείται γιατί τις περισσότερες φορές οι υπάλληλοι δίνουν μισές πληροφορίες και ο πολίτης πρέπει να πάει ξανά και ξανά και ξανά για να εξυπηρετηθεί. Φανταστείτε να είναι και άνω των 80 ετών. Μα κανένας σεβασμός στον Έλληνα πολίτη;
Η Υπουργός των «γεμιστών» κατηγορεί τους ενάντιους παλαιούς δημοσίους υπαλλήλους ότι υπονομεύουν την εργασία της. Μα οι παλιοί υπάλληλοι και τα διευθυντικά στελέχη είναι αυτοί που έχουν την εμπειρία που εκείνη υπονομεύει όταν δεν σέβεται την άποψη τους και όχι οι νέοι οι οποίοι είναι ακόμα άπειροι. Αυτό δεν τον γνωρίζει η κα Υπουργός;
Τα δημόσια νοσοκομεία δεν λειτουργούν. Παντού υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις και οι γιατροί αγωνίζονται να κάνουν το καθήκον τους χωρίς να αμείβονται σωστά. Είναι ντροπή και αίσχος για αυτούς του επιστήμονες.
Η παιδεία. Άλλο ένα τραγικό θέμα της όλης ιστορίας. Πως είναι δυνατόν με συνοπτικές διαδικασίες να αλλάζει το εκπαιδευτικό σύστημα χωρίς να αναλογίζονται τη γνώμη των εκπαιδευτικών; Ποιος είναι αυτός που δίνει εντολή να γραφτούν βιβλία για το μάθημα των θρησκευτικών με αλλοπρόσαλλα θέματα χωρίς την έγκριση των θεολόγων και την Ελληνικής ορθοδόξου εκκλησίας; Ποιος είναι αυτός που αποφασίζει για το μέλλον των παιδιών μας και αλλοιώνει την ιστορία χιλιετιών; Ποιος τους δίνει το δικαίωμα αυτό;
Ποιοι είναι αυτοί που κόβουν με το έτσι θέλω τις συντάξεις των πολιτών που επί δεκαετίες πλήρωναν; Γιατί αυτοί οι κύριοι δεν κόβουν το 70% των μισθών που παίρνουν όπως έχουν κάνει στους περισσότερους συνταξιούχους; Είναι ντροπή για τους βουλευτές του κοινοβουλίου μας να ψηφίζουν τα διάφορα νομοσχέδια που είναι σε βάρος του Ελληνικού λαού χωρίς τη θέληση του. Αναρωτιέμαι αν αυτοί οι κύριοι είναι τόσο ήσυχοι με τη συνείδηση τους; Ουαί και αλίμονο τους όμως αν ξυπνήσει η Δικαιοσύνη η οποία βρίσκεται ακόμα σε λήθαργο.
Αυτό που γίνεται στην πατρίδα μας τη δεδομένη στιγμή είναι ένα έγκλημα, μια γενοκτονία, ένας οικονομικός πόλεμος που με την πολιτική που εφάρμοσαν οι τελευταίες κυβερνήσεις δεν υπάρχει τέλος. Η ανεργία στην Ελλάδα είναι μεγαλύτερη και από αυτή στη Συρία που γίνεται πόλεμος. Δεν υπάρχει ανάπτυξη και οι εταιρείες κλείνουν ή μεταφέρονται σε άλλα κράτη, όπως Σκόπια, Αλβανία, Βουλγαρία, για να ξεφύγουν της υπέρ φορολόγησης, ενώ οι Έλληνες διωκόμενοι από το καθεστώς του παραλογισμού εγκαταλείπουν άρον-άρον την πατρίδα τους και ψάχνουν σε άλλες χώρες να εξασφαλίσουν το μέλλον τους. Οι υπόλοιποι άτυχοι δε που μένουν εδώ βράζουν στο ζουμί τους παρέα με τους μετανάστες πολέμου ή μη που εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα λόγω κλειστών συνόρων τείνουν να γίνουν η πλειοψηφία με τον ρυθμό αύξησης τους. Μπορεί όλους αυτούς να τους αντέξει η Ελλάδα όταν δεν μπορεί να αντέξει ούτε τους πολίτες της; Όλη η ηπειρωτική Ελλάδα και τα περισσότερα νησιά έχουν γίνει ένα απέραντο hot spot . Αυτή τη στιγμή είναι πάνω από 100000 χιλιάδες στα hot spot και η κυβέρνηση αφήνοντας τους στο έλεος του θεού απειλεί και την ασφάλεια των πολιτών της όταν έρθει ο χειμώνας και οι συνθήκες διαβίωσης δεν είναι επαρκείς.
Ο Ελληνικός λαός δεν μπορεί να περιμένει έως το 2018, όταν θα έχει τα κέφια του ο Herr Schäuble, για να αποφασιστούν μέτρα για την ελάφρυνση του Ελληνικού χρέους.
Και δεν αρκεί μόνο αυτό. Έχουμε και το σουλτάνο Erdoğan από ανατολάς να θέλει να διαγράψει τη συνθήκη της Λοζάνης. Ποιος του έβαλε τη φιτιλιά; Το δικό μας Υπουργείο Εξωτερικών τι κάνει; Δεν ντρέπονται για την κατάντια της χώρας μας; Τι δουλειά είχε το κρατικό θέατρο να παρουσιάσει στα κατεχόμενα την Αντιγόνη του Σοφοκλή; Δηλαδή συνηγορούν στην επεκτατική πολιτική της Τουρκίας; Είναι για όλα όσα κάνουν επικίνδυνα πολιτικά ανίδεοι ή έχουν λερωμένη τη φωλιά τους. Αλλιώς δεν εξηγείται αυτό που γίνεται στην πατρίδα μας.
Οι ευρωβουλευτές μας τι κάνουν; Εκτός από μερικούς που αγωνίζονται όπως θα έπρεπε για τα συμφέροντα της πατρίδας μας οι υπόλοιποι έχουν πιει το αμίλητο νερό συνεχίζοντας όμως να απολαμβάνουν τις ευρωκοινοβουλευτικές απολαβές. Ορισμένοι δε βγαίνουν από καιρούς εις καιρούς στα κανάλια και με τις βαρύγδουπες δηλώσεις τους δηλώνουν ότι ο Έλληνας δεν έχει μάθει να πληρώνει φόρους. Μα πόσο πιο πολλούς φόρους να πληρώσει ο Ελληνικός λαός κ. Χρυσόγονε; Εσείς που μιλάτε εκ του ασφαλούς, γιατί δεν βρίσκετε μια λύση με το κόμμα σας να βγάλετε την Ελλάδα από το αδιέξοδο και να τελειώνει αυτό το μαρτύριο του Ελληνικού λαού; Δεν αντέχει άλλο κ. Χρυσόγονε, κ. καθηγητά.
Κάτι ακόμα. Ο κ. Παρασκευόπουλος, Υπουργός Δικαιοσύνης, αν νομίζει ότι δεν μπορεί να εξασκήσει τα καθήκοντα του σωστά λόγω κοπώσεως να παραιτηθεί. Εγώ σαν Ελληνίδα πολίτης απαιτώ αυτοί που εγκληματούν και καταδικάζονται να μένουν στην φυλακή και όχι να τους αφήνουν ελεύθερους ιδίως όταν έχουν πράξει ειδεχθή εγκλήματα (βιασμός, παιδεραστία, δολοφονία).
Το πρόβλημα της Ελληνικής κοινωνίας αυτή τη στιγμή δεν είναι οι άδειες των καναλιών που τόσο υπερεκτιμήθηκε από την κυβέρνηση και που ασχολείται περισσότερο με αυτό το θέμα πάρα με την υγεία των Ελλήνων, την παιδεία, την αξιοκρατία στις δημόσιες υπηρεσίες, την Δικαιοσύνη και την ανάπτυξη εμπορίου, επιχειρήσεων και ναυτιλίας.
Γιατί τα ναυπηγεία της Σύρου και του Σκαραμαγκά παραμένουν κλειστά; Γιατί δεν ανοίγουν τα εργοστάσια υφασμάτων στη Θήβα και στη Λάρισα τα εργοστάσια ζάχαρης; Γιατί δεν ασχολείται τέλος πάντων σοβαρά αυτή η κυβέρνηση με το τουρισμό τη ραχοκοκαλιά της Ελληνικής οικονομίας; Αφήστε τα πολιτικά κριτήρια και βάλτε τους σωστούς ανθρώπους στα σωστά πόστα για να δουλέψουν με ζήλο και να φέρουν αποτελέσματα.
Μην ασχολείστε με το θρησκευτικό αίσθημα των Ελλήνων. Ο Έλληνας δεν αλλάζει τα ήθη και τις παραδόσεις του. Αυτό είναι που του απέμεινε. Η εκκλησία και η προσευχή στο θείο.
Δεν ντρέπεστε να καυχιόσαστε ότι προσφέρεται ημερησίως τροφή σε αναξιοπαθούντες και ότι πληρώνεται τη ΔΕΗ σε οικογένειες που δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν. Πέραν του ότι τα χρήματα αυτά τα πληρώνουμε εμείς οι πολίτες, το να τρέφεται ένας λαός από συσσίτια είναι φαινόμενο όχι για να καυχιέται κάποιος αλλά για να κλαίει.
Αν θέλετε να λέγεστε Κυβέρνηση βρείτε λύσεις, σοβαρευτείτε, αφήστε τις βαρύγδουπες δηλώσεις για επιτυχία της οικονομίας και τις ψεύτικες υποσχέσεις που δίνεται στον Ελληνικό λαό. Ο λαός όπως σας έφερε στην εξουσία την πρώτη φορά επειδή σας πίστεψε έτσι θα σας εξαφανίσει στις επόμενες εκλογές μια για πάντα.

Μια οργισμένη πολίτης αυτής της χώρας.

Σχολιάστε