«Το μυστικό της Λίμνης Βουλιαγμένης»!

«Το μυστικό της Λίμνης Βουλιαγμένης»!

Να ανοίξουν οι δρόμοι για τις μπουλντόζες στην λίμνη της Βουλιαγμένης. Γκρεμίστε τα όλα, σ’ ένα τελικά όπως αποδεικνύεται γκρεμισμένο κράτος, ανίκανο χρόνια τώρα –παρά τις υπουργικές και από το ΣτΕ αποφάσεις- να μπλοκάρει τις αυθαιρεσίες βάζοντας τέλος στο γαϊτανάκι της παρανομίας.
Από τα μυστήρια της λίμνης παραμένει πώς παρά το πλήθος αυθαιρεσιών που διαπίστωσαν οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος στο φυσικό αυτό μνημείο, εστιατόριο και λοιπές δραστηριότητες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη! Δεν μπορεί όμως τα πάντα όλα στο βωμό του κέρδους.
Οι αρμόδιοι και ο Δήμος αντί να κάνουν τα στραβά μάτια θα πρέπει να καταγγείλουν και να ανοίξουν τον δρόμο για να καθίσουν στο σκαμνί όσοι 11 ολόκληρα χρόνια αψηφούσαν Προεδρικά Διατάγματα και άλλες αποφάσεις της Πολιτείας.
Στην λίμνη, χρόνια κυριαρχεί ασύστολη ασυδοσία με τις ευλογίες παραγόντων της περιοχής που δεν σέβονται την νομιμότητα. Καθόλου τυχαίο άλλωστε δεν μπορεί να θεωρηθεί το γεγονός ότι το καθεστώς προστασίας του οικοσυστήματος της έχει επιμελώς αποσιωποιηθεί…
Το χρονικό της παρανομίας, δεν έχει προηγούμενο για μία περιοχή στολίδι που λυμαίνονται παρεούλες. Μέχρι και συναυλίες -ναι σωστά διαβάσατε- συναυλίες με προβολείς και τέρμα τον ήχο πραγματοποιούνται στην επίσημα χαρακτηρισμένη από το 1981 «μοναδικό φυσικό μνημείο» και ενταγμένη στο NATURA 2000 λίμνη.
Από τα μυστήρια της λίμνης, παραμένει το ποιοi γράφουν χρόνια τώρα στα παλιά τους τα παπούτσια και με ποιών την κάλυψη το αυστηρό πλαίσιο για την προστασία της. Ποιοί ανέχονται και κάνουν ότι δεν βλέπουν τα 865 τετραγωνικά παράνομων κατασκευών και δραστηριοτήτων; Δεν βλέπουν την παράνομη λειτουργία του καταστήματος που μεταμορφώνεται σε μπαρ, εστιατόριο, ζαχαροπλαστείο, νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, χώρο καλλιτεχνικών (με διοργάνωση από το Half Note Jazz Club), κοινωνικών εκδηλώσεων και θεατρικών παραστάσεων. Το 2003 έγιναν μάλιστα και εκβραχισμοί στην λίμνη προκειμένου να δημιουργηθεί πάρκινγκ.
Οι ιδιώτες μισθωτές επεκτείνουν τις χρήσεις με την αρωγή ποιών; Ο Δήμος ας ξεκαθαρίσει με ποιόν είναι. Γιατί δεν υπερασπίζεται το φυσικό αυτό πλούτο και δεν μπαίνει μπροστά για να προστατεύσει το περιβάλλον;
Τι συμβαίνει με την υπηρεσία πολεοδομίας του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης που παράνομα –σύμφωνα με το πόρισμα από τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος- τακτοποίησε τα αυθαίρετα βασει του ν.4178;
Και το πιο εξοργιστικό. Τα παράνομα κτίσματα θα έπρεπε να είχαν κατεδαφιστεί από τον Φεβρουάριο του 2005 –όπως αναφέρεται στο Προεδρικό Διάταγμα του 2003. Δηλαδή εδώ και 11 χρόνια. Οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος που έστειλαν την υπόθεση και στον Εισαγγελέα καθώς και στο ΤΕΕ ήταν σαφής: Η ένταξη στο ν.4178 από την πολεοδομία του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης έγινε παρανόμως και ζητούν να ενεργήσει η εν’ λόγω υπηρεσία σύμφωνα με το νόμο και να ανακαλέσει αμέσως την τακτοποίηση των αυθαιρέτων της λίμνης. Θα λογοδοτήσουν επιτέλους οι υπεύθυνοι;
Από τα μυστήρια της λίμνης παραμένουν και οι ενοικιαστές-ιδιοκτήτες της, αφού άλλοι εμφανίζονται στα χαρτιά και άλλοι κάνουν κουμάντο…
Οσο για τις τιμές που ισχύουν είναι απλησίαστες για τους συνταξιούχους που αναζητούν θεραπεία στα ιαματικά νερά της λίμνης. Ο προηγούμενος Δημαρχος Γρηγόρης Κασιδόκωστας που νοιαζότανε για τους δημότες του είχε κρατήσει σε λογικό πλαίσιο το εισιτήριο. Αντίθετα, ο πάμπλουτος κοσμικός νεαρός γόνος και θιασώτης της Μυκόνου που παρασκηνιακά ψιθυρίζεται ότι «λύνει και δένει» και βρίσκεται πίσω από την διαχείριση δεν φαίνεται να πτοείται από ευαισθησίες του είδους. Με το πανάκριβο εισιτήριο (10€ τις καθημερινές και 11€ Σάββατο-Κυριακή) στερεί από τους ηλικιωμένους μία σημαντική θεραπεία, που θα τους ανακουφίσει.
Σύντομα θα επανέλθουμε για το θέμα των πραγματικών ενοικιαστών, το ποσό του ενοικίου και αναλυτικά για τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, που διαχειρίζεται την λίμνη.

Σχόλια (3)

 1. Author’s gravatar

  Αυτά είναι τα Greek windows.Η χώρα των παραθύρων.Η μουσική jazz θεωρείται πολιτιστική και αυτός είναι ο λόγος που μπορούν να ακούγονται σε τέτοια μέρη..Για τον ίδιο λόγο το Half Note Jazz Club πήρε άδεια λειτουργίας ακριβώς απέναντι απο νεκροταφείο!…

 2. Author’s gravatar

  Πολλά τα συμφέροντα και πολλά ίσως α λεφτά των κατοίκων της περιοχής ώστε να μην υπάρχει πίεση?
  Ή οι παρανομίες γίνωνται απο κάποιους που μπορούν να κινούνται στα πρότυπα του κινηματογραφικού “σου κάνω μία πρόταση που δε μπορείς να την αρνηθής”? Τόχουμε ζήσει αυτό και προσωπικά.

  Αν πραγματικα κάποιος θα έπρεπε να ενδιαφερθεί ,τουλάχιστον για τους μη έχοντες, είναι ο Δήμος που σίγουρα έχει κάποιο άτομο -(α) που ασχολείται με τα της κοινής οφελίας.
  Αυτός να βρεθεί και τότε πάμε μαζί του στο Δήμαρχο.

  Αυτό ποιός θα το ξεκινήσει? Ολοι περιμένουμε απο το φιλότιμο…

Σχολιάστε