ΝΤΡΟΠΗ…

ΝΤΡΟΠΗ…

Στην δίνη του κυκλώνα κινδυνεύουμε να βρεθούμε με τα όσα διαδραματίζονται στην Μύκονο από Αραβες μεγιστάνες, κακομαθημένους γόνους γνωστών Ελληνικών βασιλικών και μη οικογενειών -παιδιά που δεν έχουν κολλήσει ούτε ένα ένσημο στην ζωή τους- γιαλαντζί κοσμικούς και ξεπεσμένες μοντέλες.
Και οι δύο προκαλούν με τις ακρότητες της επίδειξης πλούτου. Οι Αραβες από την πλευρά τους τους ομόθρησκους τους –που πολλοί απ’ αυτούς είναι στον δρόμο πρόσφυγες- δείχνοντας και θρησκευτική ασέβεια και οι εγχώριοι γόνοι τους συμπολίτες μας που υποφέρουν από την κρίση.
Ε, δεν είναι και λίγο να βλέπεις τα ανεπάγγελτα καλόπαιδα να εκτοξεύουν για επίδειξη στις παραλίες και στα bar της Μυκόνου πανάκριβες σαμπάνιες στα κορμιά φθηνών βιζιτούδων, όταν γνωρίζεις ότι ο μπαμπάς μεγαλοεπιχειρηματίας χρωστάει τα μαλλιοκέφαλά του σε ελληνικό κράτος, τράπεζες, εργαζόμενους…
Το χτύπημα στην καρδιά της Γαλλικής ριβιέρας την Νίκαια άνδρο του καπιταλισμού και τουριστικό θέρετρο στο οποίο παραθερίζει η παγκόσμια οικονομική ελίτ που συμβόλιζε και την πάταξη σε οτιδήποτε δυτικό σχετίζεται με τον πλούτο, φαίνεται ότι δεν πτόησε κανένα.
Και η Μύκονος, όπως και όλες οι χλιδάτες περιοχές προκαλεί. Τα θέρετρα σύμβολα του υπέρμετρου κοσμοπολιτισμού και της απόλυτης χλιδής είναι βούτυρο στο ψωμί όσων απεχθάνονται το μοντέλο του άκρατου καπιταλσμού. Οι Αραβες κροίσοι που σκορπάνε το χρήμα με ουρά στην Μύκονο, ζούνε «χίλιες και μία νύχτες», απαξιώνουν και δείχνουν ασέβεια απέναντι στις αρχές της θρησκείας τους προκαλούν τους φανατικούς ομόθρησκους τους.
Και αν κάτι κακό συμβεί –που το απευχόμαστε- η Ελλάδα θα σβήσει για πάντα από τον τουριστικό χάρτη.
Πανάκριβα αυτοκίνητα, πολυτελέστατα γιωτ, σαμπάνιες που ρέουν, στίφος μπράβων. Μεσήλικες Αραβες και Ρώσοι που ξοδεύουν χιλιάδες ευρώ αμφιβόλου προέλευσης για τα «μάτια» κοριτσιών παγκόσμιας προελεύσεως που ψαρεύουν πελάτες παντός είδους. Κι όσο περισσότερα ξοδεύουν Αραβες και Ρώσοι, τόσo περισσότερα κερδίζουν οι αιθέριες υπάρξεις βάσει συμφωνίας που έχουν με τους επιχειρηματίες. Με τους επιχειρηματίες του εύκολου κέρδους και της «αρπαχτής» που αμαυρώνουν και αλλοιώνουν την εικόνα του νησιού. Στόχος τους, να τα κονομήσουν και να φύγουν.
Αυτό τον τουρισμό χρειαζόμαστε; Τον τουρισμό του «πάρτα όλα» και «κάντα όλα»; Του τουρισμού που προκαλεί και θέτει σε κίνδυνο όλη την χώρα;
Οι υγιείς επιχειρηματίες της Μυκόνου, πρέπει να βάλουν τέρμα στο φαινόμενο της χυδαίας επίδειξης της δήθεν ανωτερότητας μέσω των χρημάτων. Δεν είναι δυνατόν να αποδέχονται οι υγιείς επιχειρηματίες της Μυκόνου να θυσιάζονται τα πάντα στον βωμό του κέρδους, της κιτς αισθητικής, των ναργιλέδων και των θηλυκών έτοιμων για όλα. Το οφείλουν άλλωστε στην παλιά αίγλη της Μυκόνου που προτιμούσαν για χρόνια οι original λαμπερές παρουσίες του διεθνούς jet set.
Αραβες κακομαθημένοι μεγιστάνες, κακομαθημένα παιδάκια που το μόνο που έχετε να επιδείξετε είναι τα τατουάζ σας και τα λεφτά του μπαμπά σας, παιδιά βασιλικών και πολιτικών οικογενειών που κατέστρεψαν τον τόπο μας, ιδιοκτήτες-αεριτζήδες των κέντρων της διαπλοκής, νταβατζήδες και έμποροι ναρκωτικών μαζευτείτε. Την Μύκονο -ένα από τα ωραιότερα παραθεριστικά κέντρα του κόσμου με τους καλύτερους επιχειρηματίες και κατοίκους- δεν θα την καταστρέψετε για τα βρώμικα κέρδη σας και τα κομπλεξικά απωθημένα σας, διότι στο τέλος κινδυνεύετε περισσότερο από τους υγιείς επιχειρηματίες του κλάδου όλης της Ελλάδος και το υγιές κομμάτι του Ελληνικού λαού που είναι έτοιμο να εκραγεί.
Διότι η κατστροφή της Μυκόνου θα είναι καταστροφή του τουρισμού όλης της Ελλάδος.
Οι φορείς πότε θα βγουν από το κοτέτσι τους;
Μήπως έφτασε η εποχή να μας δείξουν η εγγονή του Κοκού και οι γόνοι των γνωστών οικογενειών την φορολογική τους δήλωση; Να δούμε βρε αδερφέ από πού τόσα χρήματα στα πάρτυ. Να μας δικαιολογήσουν όλες αυτές τις εξαλλοσύνες και από ποια κεφάλαια τα πληρώνουν.

Σχόλια (4)

 1. Author’s gravatar

  ΜΠΡΑΒΟ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΙΠΕ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ.
  Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΠΑΣΧΕΙ, ΑΛΛΑ ΛΕΝΕ ΤΟ ΠΡΩΙ ΑΛΛΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ
  ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΝΑΙΔΕΙΑ ΧΙΛΙΩΝ ΠΙΘΗΚΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΥΠΟΦΕΡΕΙ, ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΣΚΕΨΗ ΣΑΝ ΝΑ ΕΚΔΙΚΟΥΝΤΑΙ
  ΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΑΝΑΡΧΙΑ, ΟΠΩΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΔΕΙΟ ΣΠΙΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑΛΗΨΗ.
  ΓΙΑ ΔΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟΝ ΠΕΘΑΝΑΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΜΥΚΟΝΟΥ.

 2. Author’s gravatar

  Η Μύκονος, όπως και μερικά άλλα “γνωστά” νησιά βέβαια, μπήκε σε άσχημα μονοπάτια για λόγους κερδοσκοπίας. Οι άνθρωποι υψηλού κύρους, που άλλοτε αποτελούσαν έμβλημα του νησιού, έχουν αντικατασταθεί από ανθρωπάρια με σύνδρομο νεοπλουτισμού. Δυστυχώς, αυτό ήταν αναμενόμενο όταν όλοι οι υπεύθυνοι φορείς έχουν εξαφανιστεί και “όλα” επιτρέπονται στο βωμό της επιβίωσης και του κέρδους λόγω κρίσης. Ο τουρισμός καταρρέει σε όλη την Ελλάδα και νησιά καταφεύγουν σε “βιζιτοπρακτικές” για να προσελκύουν κόσμο. Λυπάμαι, αλλά η Μύκονος έχει μετατραπεί σε Pattaya πολυτελείας και προβλέπεται… υποβάθμιση.

 3. Author’s gravatar

  Με τα άκρα αυτά μπορεί να έρθει και εδώ η μόδα τη νέας μορφής τρομοκρατίας σε μιά χώρα που ουσιαστικά δε τη γνωρίζει
  Ο φανατισμός βασιλεύει, η αντιγραφή ειναι ανθρώπινη, η φύλαξη ενάντια σε τρομοκρατία διεθνώς αποδεδειγμένα αδύνατη και οτι γίνεται σε Μύκονο είναι πρωτοσέλιδο

 4. Author’s gravatar

  Δυστυχως παντου διαλυση.
  Ολα υποβαθμιζονται και η κυβερνηση μοιραια υπακουη και φοβισμενη
  περιμενει την καταστροφη αφου πρωτα διαλυσει τα παντα.

Σχολιάστε