«Θα δοθεί παράταση για τις φορο-δηλώσεις»;

«Θα δοθεί παράταση για τις φορο-δηλώσεις»;

Να γίνει ξεκάθαρο ότι ουδείς πρέπει να ποντάρει σε παράταση της προθεσμίας (η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων λήγει στις 30 τρέχοντος), καθώς από την στιγμή που το Υπουργείο Οικονομικών δεν έχει ανακοινώσει επισήμως κάτι, σε περίπτωση μη υποβολής της δήλωσης κινδυνεύει με τσουχτερό πρόστιμο.

Εντούτοις, με στοιχεία της Παρασκευής, 24 του μήνα, είχαν υποβληθεί 4.043.012 δηλώσεις έναντι 4.018.828 δηλώσεων που είχαν κατατεθεί την ίδια μέρα του 2015, έτος στο οποίο, ως γνωστό, το υπουργείο Οικονομικών είχε παρατείνει την περίοδο υποβολής των δηλώσεων μέχρι και τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Έτσι, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εκ των πραγμάτων το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζεται να δώσει παράταση , ίσως μέχρι και τα μέσα του Ιουλίου, χωρίς όμως να μετακινήσει χρονικά την ημερομηνία καταβολής της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος που θα παραμείνει η 30η Ιουλίου.

Συγκεκριμένα, εξετάζεται η προθεσμία για τα φυσικά πρόσωπα να εκπνεύσει αντί στις 30 Ιουνίου στις 22 Ιουλίου και στις 12 Ιουλίου για τα νομικά πρόσωπα.

Σχολιάστε