Ζωοκλοπές και… μέσα από τις αυλές!

Ζωοκλοπές και… μέσα από τις αυλές!

Θα μου πείτε εδώ γίνονται τόσο και τόσα εσένα αυτό σε πείραξε; Ήταν όμως για μένα και αυτό ένα «σημείο των καιρών». Όπως όλοι σχεδόν έτσι και εγώ είπα να επισκεφτώ τον παππού μου που μένει σε προάστιο μεγάλης επαρχιακής πόλης. Παλιά μονοκατοικία με μισό στρέμμα κήπο πίσω..

Ο παππούς για να περνάει την ώρα του, αλλά και για να ευχαριστήσει τα μικρότερα από εμένα σε ηλικία εγγόνια του, αγόρασε δύο αρνάκια, την Χιονάτη και τον Μαυρούλη που τα μεγάλωνε τους τελευταίους δύο μήνες, περιμένοντας την οικογένεια αυτές τις ημέρες για να τα δείξει με καμάρι στα εγγόνια του… Ως εδώ καλά και μπράβο του που βαστά ακόμη για να ασχολείται με τέτοια πράγματα.

Η φαμίλια λοιπόν μαζεύτηκε στου παππού, τα παιδιά χάρηκαν με την έκπληξη που τους είχε ετοιμάσει και φυσικά έπαιζαν με τα αρνάκια και «δέθηκαν» μαζί τους.. Την Ανάσταση όπως όλοι πήγαμε και εμείς στην εκκλησία και επιστρέψαμε στο σπίτι για την πατροπαράδοτη μαγειρίτσα.. Το ξενυχτήσαμε και πέσαμε αργά για ύπνο…

Το πρωί βγήκαν τα παιδιά να παίξουν με τα αρνάκια και τι ανακάλυψαν; Μαζί τους και ο παππούς.  Το βράδυ της Ανάστασης που εμείς ήμασταν μαζεμένοι γύρω από το τραπέζι κάποιος ή κάποιοι είχαν μπει στην αυλή και άρπαξαν τα αρνάκια !! Ζωοκλοπές μέσα από τις αυλές των σπιτιών το 2016 !

Καλοφάγωτα στα παλικάρια που τα πήραν και πιθανόν τα σούβλισαν την επόμενη μέρα κιόλας.. Αλλά θα πρέπει να θυμούνται ότι στην Κρήτη -και όχι μόνον εξ’ όσων γνωρίζω- η ζωοκλοπή θεωρείται μεγάλο αδίκημα!! Αλλά άντε να πας στην Αστυνομία να διαμαρτυρηθείς για αυτό την σήμερον ημέρα… Γιω. Αρ.

Σχολιάστε