«Ω, τι κόσμος, μπαμπά!» στην όμορφη Πάτρα

«Ω, τι κόσμος, μπαμπά!» στην όμορφη Πάτρα

Η πόλη, όπως όλες στην ελληνική περιφέρεια, δεν έχει τα προνόμια της πρωτεύουσας ή τις άπειρες επιλογές της, έχει όμως αυτή τη μαγεία της ανακάλυψης υπέροχων, αυθεντικών στιγμών…
Είπαμε λοιπόν να πάμε… θέατρο. Στις 24 Μαρτίου είχε κάνει πρεμιέρα μια παράσταση για την οποία ακούστηκαν θετικά σχόλια και η φιλότεχνη παρέα ήθελε να την τσεκάρει… Όχι κάτι του ΔΗΠΕΘΕ ή κάποιο περιοδεύον πετυχημένο έργο από την Αθήνα. Απλώς η θεατρική ομάδα εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Αχαΐας «ΡΩΓΜΗ» αποφάσισε να παρουσιάσει το έργο του Κώστα Μουρσελά «Ω, τι κόσμος, μπαμπά», με την άδεια του συγγραφέα.
Πραγματικά απολαύσαμε την παράσταση! Ο σκηνοθέτης Περικλής Βασιλόπουλος και η ομάδα του (όχι μόνο οι εκπαιδευτικοί – ηθοποιοί, μα όλοι, σε κοστούμια, φωτισμούς, παντού) μας θύμισαν στ’ αλήθεια τι σημαίνει να δίνεις με όλη σου την αγάπη το θέατρο στο κοινό σου… Όταν λειτουργείς ακόμα με ειλικρινή όρεξη και απόλυτο ενθουσιασμό… και το αποτέλεσμα είναι άκρως επαγγελματικό!
Το έργο δεν έχει συγκεκριμένη υπόθεση, είναι σπονδυλωτό, με στιγμιότυπα της καθημερινής ζωής και τρέλας. Πολλά πρόσωπα εμφανίζονται στη σκηνή, που άλλοτε συζητούν, άλλοτε τραγουδούν, παρεκτρέπονται, αποκαλύπτονται, αποκαλύπτουν. Πρόσωπα της Ελλάδας της κρίσης, οικονομικής, αλλά και ταυτότητας. Μια σαρκαστική αλλά και βαθιά ανθρώπινη, διαχρονική και επίκαιρη όσο ποτέ σάτιρα…
Όσοι τυχεροί ζείτε στην Πάτρα (ή θα βρεθείτε εκεί) αξίζει να τη δείτε! Θα παίζεται μέχρι τις 16 Απριλίου, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, στο θέατρο Royal, Ακτή Δυμαίων 53, παλιό πτωχοκομείο της πόλης, όπως μου είπαν, υπέροχα διαμορφωμένο!!! Και οι τιμές; Για όλους! 7 ευρώ, ενώ για μας τους φοιτητές 5 ευρώ.
KAI META…
Απολαύσαμε υπέροχα γλυκά και κρασάκι στο Bar-Restaurant του Royal, έναν χώρο ζεστό, πανέμορφο, με ξύλινα δάπεδα και πέτρινους τοίχους, κρυστάλλινους πολυέλαιους και οροφή με δοκάρια, διατηρητέο… (Έχει και χειροποίητα, «περίεργα» και πολύ νόστιμα πιάτα για όσους πεινάσουν!) Για. Ταμπ.

Σχολιάστε