«Καθρέφτης» του μεγαλείου μας ο τρόπος που φερόμαστε στα ζώα…

«Καθρέφτης» του μεγαλείου μας ο τρόπος που φερόμαστε στα ζώα…

Γράφει ο Αλέξης Κοιμήσης

«Tο μεγαλείο και η ηθική πρόοδος ενός έθνους μπορούν να κριθούν από τον τρόπο που φέρεται στα ζώα» έλεγε ο Μαχάτμα Γκάντι… Μέσα από το περιστατικό που σας παραθέτω θα δείτε και τις δύο όψεις του νομίσματος. Τον άνθρωπο που νοιάζεται τα ζώα -και εν προκειμένω ένα σκυλί- και εκείνον που αφού κάνει το «κέφι» του, απλά το εγκαταλείπει στην μοίρα του.

Εδώ -και με αφορμή περιστατικό στην Βάρκιζα- θα ήθελα να σας θυμήσω πως πλέον και η εγκατάλειψη  ζώου  είναι ποινικό αδίκημα. Τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 1 έτους και χρηματική ποινή από 5.000 έως 15.000 ευρώ. Το διοικητικό πρόστιμο για την κακοποίηση κάθε ζώου μπορεί να αγγίξει και τις 30.000 ευρώ. Είναι πολύ σημαντικό πως σύμφωνα με το Νόμο 4039/2012 η κακοποίηση των ζώων  στην οποία συμπεριλαμβάνεται η εγκατάλειψη αποτελεί πια αυτεπάγγελτα διωκόμενο έγκλημα που διώκεται με τη διαδικασία του αυτοφώρου και άρα δεν απαιτείται η καταβολή των 100 ευρώ για την υποβολή καταγγελιών στην αστυνομία ή τον εισαγγελέα.

Διαβάστε λοιπόν τι έγινε στην Βάρκιζα σε μια υπόθεση που αποκαλύπτει το zoosos:

Κατάθεση στην Αστυνομία έδωσε χθες η Νίκη Μαυροψαρίδου αναφορικά με την υπόθεση της εγκατάλειψη οικόσιτου σκύλου από μια γυναίκα, στην οποία – όπως όλα δείχνουν – ανήκει ένα νεαρό αρσενικό σκυλί, που … Συνεχίστε να διαβάζετε

 

Σχολιάστε