«Μάνααα!! Μην ξεχάσεις το pin γιατί… θα χάσεις το Μετρό»!!

«Μάνααα!! Μην ξεχάσεις το pin γιατί… θα χάσεις το Μετρό»!!

Έχασε η μάνα μου την (προσωποποιημένη) κάρτα των συγκοινωνιών. Με την ταυτότητα -και δύο ευρώ- στο χέρι, πάμε να βγάλουμε καινούργια. “Χρειάζεται και επίσημο έγγραφο του ΑΜΚΑ” μας λένε. Ποτέ δεν κατάλαβα τί χρειάζεται ο ΑΜΚΑ για να βγάλεις μία κάρτα για να κυκλοφορείς με το μετρό. Όμως, αφού το …σημαντικό αυτό έγγραφο το είχε προσκομίσει στην αρχική έκδοση και συνεπώς έχει καταχωρηθεί στο σύστημα, γιατί χρειάζεται και πάλι; Τέλος πάντων. Αυτό το ξεπεράσαμε εύκολα. “Γάτα” η μάνα, είχε μαζί της και το βιβλιάριο υγείας. “Και ποιό είναι το PIN σας” τη ρωτούν; Ποιο PIN; Ούτε εγώ ήξερα ότι οι κάρτες είχαν PIN. Πού να ξέρει η μάνα μου το …PIN; Έλεος. “Να βγάλουμε ένα καινούργιο” τους λέω. “Δε γίνεται” μου λένε. Δεν προβλέπεται από το σύστημα. “Πρέπει οπωσδήποτε να βρείτε το PIN”. Και πού να το βρούμε το PIN ρε σεις; Και τί χρειάζεται το PIN για να κυκλοφορεί κάποιος με το μετρό; “Το σύστημα δεν προβλέπει την έκδοση καινούργιου PIN και αν δεν έχετε το PIN δε μπορείτε να βγάλετε καινούργια κάρτα”, μου λένε. Έλεος. Δεν παίζονται με τίποτα.
Και αφού έγινε ο σχετικός καυγάς και επικοινώνησαν με τα κεντρικά, μη μπορώντας να βρούνε λύση, κάποια στιγμή -μετά από προτροπή μου- ακυρώθηκε ο παλιός λογαριασμός (σβήστηκε από το σύστημα) και ξανακαταχωρήθηκε η μάνα και έβγαλε καινούργια κάρτα και θα μπορεί να χρησιμοποιεί τις συγκοινωνίες. Και ο Σπίρτζης, αφού πρώτα ταλαιπώρησε επί μήνες τους Αθηναίους και αφού επί μήνες οι μπάρες παρέμεναν ανοιχτές με κόστος δεκάδες εκατομμύρια για τους φορολογούμενους, θα μπορεί να καμαρώνει για το έργο του. Έφτιαξαν οι ανόητοι ένα σύστημα στο οποίο, αν η 80χρονη μάνα σου ξεχάσει το …PIN, δε μπορεί να βγάλει καινούργια κάρτα! Σπίρτζη, είσαι για τα μπάζα. Γκόου χομ!

(Αλήθεια, εσείς το ξέρατε ότι οι κάρτες σας έχουν και PIN; Και ότι αν το ξεχάσετε, την πατήσατε; Θα πηγαίνετε με τα πόδια!)

Από τον φίλο Γ.Σ

Σχολιάστε