κλοπηπορτοφολι
 

Μην σου κάτσει… να σου κλέψουν πορτοφόλι

Μοιραστείτε:

FacebookTwitter


Είχα την ατυχία να μου κλέψουν το πορτοφόλι πρόσφατα στο ΟΑΚΑ κατά την διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα… Αμέσως μετά που το διαπίστωσα έσπευσα στο πιο κοντινό μου αστυνομικό τμήμα, αυτό της Νέας Ιωνίας.. Και από εκεί ξεκίνησε ένας απίστευτος «Γολγοθάς»: Όπως μου ξεκαθάρισαν στο τμήμα -για κάποιο λόγο που δεν τον καταλαβαίνω- εάν ήθελα να δηλώσω κλοπή έπρεπε να απευθυνθώ στο αστυνομικό τμήμα Αμαρουσίου, δεδομένου ότι το πορτοφόλι μου εκλάπη στην περιοχή του ΟΑΚΑ!! Η άλλη εναλλακτική που είχα ήταν να δηλώσω… απώλεια και όχι κλοπή!

Δεδομένου ότι δεν είμαι και πολύ οικείος με αυτά τα γραφειοκρατικά «τρελά», είπα να δηλώσω πως το έχασα… Καθώς λοιπόν έχασα την ταυτότητά μου έπρεπε να βγάλω καινούργια… Και μαζί να πληρώσω και παράβολο 9 ευρώ… Έλα όμως που μου εκλάπη και το δίπλωμα οδήγησης!

Για να εκδοθεί νέο έπρεπε να πληρώσω και άλλα 69 ευρώ και ο λογαριασμός ανέβαινε. Μάλιστα όπως έμαθα εκ των υστέρων την τιμή την καθορίζει όχι το Μεταφορών, αλλά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη!!!

Αλλά έχει και συνέχεια, καθότι έχασα και τις χρεωστικές και πιστωτικές μου κάρτες. Έπρεπε λοιπόν να πάω στις τράπεζες, όπου έπρεπε να ακυρώσω την προηγούμενη ταυτότητα και να δηλώσω την νέα για να ξεκινήσει η διαδικασία.

Και τι απαιτούσε αυτή η διαδικασία; Την νέα ταυτότητα, βεβαίωση μισθού, εκκαθαριστικό της Εφορίας και λογαριασμό σταθερής τηλεφωνίας ή κινητού ή ρεύματος ή ΕΥΔΑΠ.. Και περιμένεις να λάβεις τη νέα κάρτα σου σε 7 με 10 μέρες… Αυτό τουλάχιστον μου είπαν στην Εθνική Τράπεζα…

Όταν τους διαμαρτυρήθηκα στην Εθνική ότι δεν θα μπορώ να βγάλω χρήματα ή να κάνω αγορές μέσω κάρτας εάν αναμένω τόσες ημέρες να την παραλάβω, μου είχαν και έτοιμη την απάντηση: «Μα φυσικά μπορείτε να πάρετε άμεσα την κάρτα σας και μέσα σε 48 ώρες. Κάτι τέτοιο όμως θα σας κοστίσει 25 ευρώ»!!!!!

Με άλλα λόγια όχι μόνον έπεσα θύμα κλοπής που έπρεπε να την δηλώσω… ως απώλεια, όχι μόνον ξόδεψα εργατοώρες για να βγάλω καινούργια ταυτότητα και κάρτες και να ενημερώσω για τα στοιχεία μου Οργανισμούς και Τράπεζες, έπρεπε και να ξοδέψω και συνολικά 103 ευρώ, εάν είχα και την … παράλογη απαίτηση να πάρω γρήγορα στα χέρια μου την χρεωστική μου κάρτα! Δηλαδή σα να λέμε και κερ@τ@ς και δαρμένος..

Και σαν καλός πολίτης που είμαι -παναθεμά με- θέλησα να ενημερώσω και τον Τειρεσία να μην μπλέξω με κανέναν που θα κάνει κακή χρήση της κάρτας που μου εκλάπη.. Άλλος γολγοθάς… Αφού μου ζήτησαν να τους στείλω την δήλωση σε φαξ που… δεν δούλευε (!!!) και αναγκάστηκα να πάω κάπου να σκανάρω την σχετική δήλωση για να τους την προωθήσω με mail (…αφού βέβαια παραδέχτηκαν ότι έχει πρόβλημα το fax) χρειάστηκε να περάσουν και 3 ολόκληρες ημέρες (που ποιος ξέρει τι θα μπορούσε να κάνει ο κλέφτης με την κάρτα που μου άρπαξε) για να πρωτοκολληθεί η περίπτωσή μου!! Έλεος πια με την ελληνική γραφειοκρατία! Και δεν έχω τελειώσει ακόμη με τις αλλαγές που απαιτούνται (όσον αφορά την νέα ταυτότητα) σε άλλες τράπεζες, την εφορία, τα ασφαλιστικά Ταμεία, κλπ. Κατά τα άλλα όλα τα έχουμε κάνει ηλεκτρονικά για να αποφεύγει ο πολίτης την ταλαιπωρία !!

Από τον φίλο ΟΜ

Μοιραστείτε:

FacebookTwitter


Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημε