Περί Γιώργου Κουρή…

Περί Γιώργου Κουρή…

Ο Γιώργος Κουρής, γνώστης του πεζοδρομίου και της πιάτσας, πρόλαβε ως έξυπνος επιχειρηματίας και εκμεταλλεύτηκε πρώτος τα κατώτερα ένστικτα μιας χυδαίας και απαίδευτης μάζας που έβλεπε στον Αυριανισμό τον καθρέφτη της.

Μιας μάζας 200.000 ημερήσιων αγοραστών και πολλαπλάσιων αναγνωστών, πρόθυμων να κράξουν την αδερφάρα τον Χατζηδάκι, να θαυμάσουν τα μέλη της τεμαχισμένης Ζωής Φρατζή*, να φτιαχτούν με το γυμνό κορμί της γκόμενας του ηγέτη, να ταυτίσουν με τους ναζί τους πολιτικούς αντιπάλους, να κανιβαλίσουν κάθε μέρα κι ένα άλλο θήραμα .

Ο όχλος αυτός προϋπήρχε και ανέμενε ποιός θα κάνει επιτέλους την σωστή έρευνα αγοράς και το κατάλληλο marketing για να ικανοποιήσει το below zero επίπεδό του. Καθώς δε η Φύση απαχθάνεται το Κενό, ο Κουρής, όπως ο Κωστόπουλος και άλλοι, ανέγνωσαν νωρίς τις ανάγκες αυτής της μάζας. Της ίδιας χύδην μάζας που βλέπουμε σήμερα στα social media να είναι stand-by 24/7 να κανιβαλίσει όποιον πολιτικό, ηθοποιό, δημοσιογράφο, αθλητή, καθαρίστρια, κομμώτρια, αναγνωρίσιμο, άγνωστο, επώνυμο, ανώνυμο πει κάτι διαφορετικό από αυτό που του έχουν φυτέψει στο τσιπάκι που θεωρεί μυαλό του. Της ίδιας μάζας που θα καταδικάζει, και αυτή, από υποκρισία ή άγνοια αυτογνωσίας τον Αυριανισμό.
* την φωτογραφία του τεμαχισμένου πτώματος της Φρατζή δεν την είχε μόνο το Έθνος όπως θυμούνται οι περισσότεροι αλλά και η Αυριανή.

Από τον φίλο Θ.Π.

Σχολιάστε