αμεα
 

Γολγοθάς για τα ΑΜΕΑ

Μοιραστείτε:

FacebookTwitter


Πάντα πιστευα ότι σε θέματα κινητικότητας ΑΜΕΑ, ειμαστε ως κοινωνία και Κράτος, αναίσθητοι και ρατσιστές. Σήμερα το διαπίστωσα από πρώτο χέρι. Για πρώτη φορα μετέφερα τη μητέρα μου με αναπηρικό αμαξίδιο από το σπίτι της σε εστιατόριο. (Μπορεί να περπατά, αλλά όχι για πολλά μετρα)
Και έζησα έστω και σε ελάχιστο ποσοστό το Γολγοθά των ΑΜΕΑ. Πρώτο χτύπημα. Δεν χώραγε το αμαξίδιο …στο ασανσέρ. Δεύτερο χτύπημα. Πρόβλημα στο κατέβασμα στο πεζοδρόμιο. Ευτυχώς την πήγα σε μεγάλο εμπορικό κέντρο όπου υπήρχαν ολες οι διευκολύνσεις και οι υποδομές.
Είπα στον εαυτό μου «Εγώ έχω αγχωθεί απλώς για να την βάλω στο αυτοκίνητο. Φαντάσου τι ζουν κάθε μέρα εκατομμύρια ανθρωποι. Φαντάσου αν αυτοί οι άνθρωποι είναι μόνοι.»
Μπράβο στο προσωπικό του La Pasteria at the Mall Athens για την ευγένεια και τη βοήθεια. Μπράβο που το μαγαζί είχε τουαλέτα ΑΜΕΑ. Μπράβο που μας το είπαν, διότι εγώ ουτε καν το σκέφτηκα (έχω πολλά να μάθω ακόμη).
Εν κατακλείδι, σκεφτόμουν ότι ειμαστε αδικαιολόγητοι που συντηρούμε πόλεις και δρόμους που με ρατσιστικό τρόπο κρατούν τους ΑΜΕΑ αποκλεισμένους στα σπίτια τους (δεν λεω ΤΑ ΑΜΕΑ, γιατι μου φαίνεται απάνθρωπο να αναφέρεσαι σε ανθρωπους ως «Τα»).
Ντροπή σε ολους μας. Ντροπή στους Δήμους, ντροπή στο Κράτος. Ντροπή. Η κρίση δεν ειναι δικαιολογία. Φτιάξτε διαβάσεις παντού. Και κυρίως έξω από τα σπίτια των ΑΜΕΑ. Οχι κάποια στιγμή. ΑΥΡΙΟ. Που να βρειτε τα λεφτά; Κόψτε το λαιμό σας.

Από τον φίλο B.X.

Μοιραστείτε:

FacebookTwitter


Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημε