ieronimos1_f16 (1)
 

Το «κονκλάβιο» της φιλανθρωπίας

Μοιραστείτε:

FacebookTwitter


«Κονκλάβιο» της φιλανθρωπίας σύστησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, αλληθωρίζοντας στα πραγματικά και καυτά προβλήματα της χώρας.

Συνεργάζεται λέει με κάτι καλούς ανθρώπους. Αυτούς τους πλούσιους της χώρας και τους έβαλε σε μία επιτροπή για να ενισχύσουν το project φιλανθρωπία. Οι Σπυρίδων Θεοδωρόπουλος της Chipita, ο Νικόλαος Καραμούζης της Eurobank, ο Αχιλλέας Κωσταντακόπουλος της Costa Navarino, ο Χρήστος Μεγάλου της Τράπεζας Πειραιώς, ο Ευάγγελος Μυτιληναίος του ομώνυμου όμιλου, η Αλεξάνδρα Παπαλεξοπούλου του Τιτάνα και ο Μιχαήλ Τσαμάζ της Cosmote. Τεχνικός σύμβουλος της επιτροπής θα είναι η εταιρεία Grant Thornton, εκπροσωπούμενη από τον Βασίλειο Καζά.

Και όλοι αυτοί, θα τον βοηθήσουν λέει και πολύ χάρηκα και συγχαρητήρια.

Θα ήθελα να σε παρακαλέσω αν είναι δυνατόν να συμμετάσχει σε αυτή την επιτροπή κι αυτή η ζητιάνα η χασικλού που είναι στα φανάρια Κατεχάκη και Μεσογείων. Είναι χωρίς δόντια γύρω στα 40 αλλά φαίνεται 80 χωρίς από την μαστούρα και την κακουχία και είμαι πεπεισμένος ότι η εμπειρία της θα είναι πολύτιμη, αφού γνωρίζει πράγματα και καταστάσεις -πέρα από τα σαλόνια και την θαλπωρή- που κανένα μέλος της επιτροπής δεν έχει ζήσει. Το μόνο προβλημα είναι ότι δεν ξέρει πως ψήνεται το chateaubriand.

Θα βοηθήσουν μάλλον με λεφτά, αν κατάλαβα καλά, γιατί εκτός από πλούτο οι προαναφερόμενοι δεν έχουν επιδείξει κάποιο άλλο έργο για την ελληνική κοινωνία. Κάτι πνευματικό για παράδειγμα…

Αγαπητέ Ιερώνυμε κι εμείς έχουμε ιδέες, κι εμείς έχουμε project που θα αφήσουν ιστορία και στο καταθέτουμε τις δύσκολες αυτές ώρες που περνάει η χώρα με τόσα μέτωπα ανοιχτά και με δύο Ελληνες αιχμαλώτους στα χέρια των Τούρκων.

Εχουμε πόλεμο Ιερώνυμε, δεν το έχεις πάρει χαμπάρι; Εξ’ Ανατολών Ιερώνυμε ο κίνδυνος. Κι εδώ και χρόνια ισλαμιστές αποκεφαλίζουν ορθόδοξους παπάδες στην Συρία -δεν μπορεί κάτι θα άκουσες- κι εσύ παίζεις «μονόπολη» με τους φίλους σου…

Εδώ που φτάσαμε με τους Τούρκους θα πρέπει «να κόψεις τον λαιμό σου» να κατέβει από τον Αστέρα της Βουλιαγμένης η Τουρκικη σημαία, γιατί αυτό είναι έργο δικό σου Ιερώνυμε.

αλεξιοςκοιμησης2

Λοιπόν άκου Ιερώνυμε τι έχω να σου προτείνω και είμαι στην διάθεση σου -χωρίς ούτε ένα σεντ φυσικά- να σε κατευθύνω να υλοποιήσεις το project. Και πάνω απ΄ όλα δεν θα έχεις ανάγκη καμία επιτροπή, κανένα Ρουβά, κανένα Μαζωνάκη. Άλλωστε δεν θα έχεις χρόνο χρόνο για δημόσιες σχέσεις και να μοιράζεις χωρίς λόγο και αιτία ανώτατα παράσημα χωρίς λόγο και αιτία.

Πούλα, πούλα, πούλα είναι κάτι που έχεις αποδείξει ότι μπορείς να κάνεις σωστά. Θα τα πουλήσουμε όλα. «Ότι έχει και δεν έχει» μείνει όρθιο στην Εκκλησία και θα αγοράσουμε μαχητικά αεροπλάνα για να αντιμετωπίσουμε επίθεση της Τουρκίας. Ούτως ή άλλως εσύ κινδυνεύεις ως θρησκευτικός ηγέτης να βρεθείς αποκεφαλισμένος από αυτούς. Εσένα θα κρεμάσουν πρώτο σαν τον Γρηγόριο Ε’ και μετά έρχεται η ώρα του κοσμάκη.

Θα στηρίξεις με όλες σου τις δυνάμεις τον ελληνικό στρατό. Αφού πουλήσεις την περιουσία θα επανδρώσεις τον ελληνικό στρατό για να αντιμετωπίσει τους Τούρκους, που είναι περισσότεροι από εμάς, φανατισμένοι και καλύτερα οπλισμένοι. Θα δώσεις εντολή να λιώσουν όλα τα ασήμια και τον χρυσό της Εκκλησίας σε μανουάλια, εικόνες. Δεν τα χρειάζονται αυτά οι πεινασμένοι όπως είναι οι Έλληνες που βρίσκονται και σε κίνδυνο πολέμου. Για βοήθεια στον στρατό και στον ελληνικό λαό που λιμοκτονεί.

Άνοιξε όλες τις εκκλησίες. Ανοιχτοί οι ναοί 24 ώρες το 24ωρο με εθελοντές και παπάδες που θα προσφέρουν φαγητό στον κόσμο. Όλες οι εκκλησίες στην αποστολή συσσιτίων. Όλες οι εκκλησίες ελεύθερες και ανοιχτές τραπεζαρίες για τα παιδιά του θεού σου. Όλες οι εκκλησίες ελεύθερες και ανοιχτές για να ζεσταίνονται και να κοιμούνται οι άστεγοι που πεθαίνουν στα παγκάκια.

Τέρμα η πληρωμή των κληρικών από το κράτος. Και να το ζητήσεις ο ίδιος, όπως οφείλεις απέναντι στο ποίμνιο σου που υποφέρει, αλλά και απέναντι στην πολιτεία. Είμαστε σχεδόν σε εμπόλεμη κατάσταση και ο κόσμος πεθαίνει από την πείνα Τα χρήματα τους να δοθούν σε άλλες ανάγκες. Δεν δικαιούται ο κλήρος να πληρώνεται σε μία τόση δύσκολη κατάσταση. Χρειάζονται θυσίες για τον χριστιανισμό. Να ζήσουν και οι παπάδες όπως ζει ο ελληνικός λαός. Όπως όλοι και αυτοί. Γιατί για ν υπηρετείς το καλό και την αγάπη δεν χρειάζονται τσέπες.

Παράλληλα ότι έχεις αφήσει ακόμα απούλητο όπως το ορφανοτροφείο, η λίμνη Βουλιαγμένης και το Island, θα τα ξενοικιάσεις και θα ξαναέρθουν στα χέρια της Εκκλησίας. Και βάλε και τους Πανάδες στην υπηρεσία του ελληνικού στρατού. Όχι στην πρώτη γραμμή αλλά στην υπηρεσία των Ελλήνων μαχητών που θα ετοιμάζονται για πόλεμο, στην περίπτωση που τραβήξει τα άκρα ο Ερντογάν. Δώσε τα σπίτια στα νότια προάστια που έδωσες σε Τούρκους και μουσουλμάνους να κατοικήσουν Έλληνες μαχητές που θα πάνε στον πόλεμο να ελευθερώσουν την Τουρκία. Δεν θα έχουν καμία αντίρρηση οι Τούρκοι, αφού για να αγοράσουν στην Ελλάδα σημαίνει ότι δεν μπορούν πια να ζουν σ’ αυτό το καθεστώς.

Κι αφού τα κάνεις όλα αυτά αγαπητέ αρχιεπίσκοπε-παπά βγες στο Σύνταγμα κάλεσε όλα τα κανάλια, κάνε την αυτοκριτική σου, ζήτησε συγγνώμη από τον έντιμο θρησκευόμενο, ορθόδοξο ελληνικό λαό, ξυρίσου και πάρε το δρόμο χωρίς γυρισμό για το ‘Αγιον ‘Ορος. Ζήσε εκεί σε ένα ασκητικό κελί όπου και θα αφήσεις την τελευταία σου πνοή όταν έρθει η ώρα σου.

Οι κολλητοί σου τραπεζίτες που δίνεις τα ανώτατα παράσημα της ελληνικής ορθοδοξίας και όλοι οι χαραμοφάηδες μαϊντανοί και γλάστρες που αποτελούν το περιβάλλον σου μπορεί να μην αντέξουν την εξαφάνιση σου, αλλά εμείς πάντως τα 10 εκατομμύρια των Ελλήνων σου υποσχόμεθα ότι με βαθιά βέβαια θλίψη θα αντέξουμε.

Στο καλό και στον αγύριστο.
Τι δεν το αντέχεις;

Μοιραστείτε:

FacebookTwitter


Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημε