nikolaos
 

Ο μελλοντικός ηγέτης…

Μοιραστείτε:

FacebookTwitter


Έκανε την διαφορά και στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία, ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος. Από την πρώτη στιγμή που η ηγεσία της Εκκλησίας μας ο παπάς Ιερώνυμος, σφύριζε αδιάφορα για το πανεθνικό συλλαλητήριο, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος, δήλωσε την απερίφραστη συμπαράστασή του και έδωσε το παρών μαζί με τον λαό, εκεί ανάμεσα στον κόσμο.

Εκεί ανάμεσα στον κόσμο και όχι σε εξέδρες ή θέσεις εξουσίας, ο μελλοντικός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, ναι γιατί αυτή η θέση του αξίζει, ήταν στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία εκεί δίπλα στο ποίμνιο του.

Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος, ο μελλοντικός ηγέτης
Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος, o μελλοντικός ηγέτης
Ο άνθρωπος με λαμπρές σπουδές στο Harvard και το M.I.T. των Η.Π.Α., που παράτησε την καριέρα στην ΝΑΣΑ για να αφοσιωθεί στο έργο του Θεού και στον λαό.

Ένας σπουδαίος άνθρωπος που είχα την τύχη να γνωρίσω από κοντά και κάθε φορά με καθήλωνε με την δομημένη σκέψη, τον λόγο και το ανοιχτό μυαλό του.

Αυτό που εμείς οι τεχνοκράτες λέμε open mind με διαφορετική άποψη και αντίληψη που ξεφεύγει από τα κατεστημένα.

Ένας άνθρωπος με επτά πανεπιστημιακά πτυχία, «κινητή βιβλιοθήκη»με πορεία ερευνητή στη ΝΑΣA και πορεία μοναχού αργότερα στο Αγιο Όρος, αξίζει να φτάσει ακόμα πιο ψηλά από την Μητρόπολη που ηγείται.

Με την αύρα ηγέτη που μπορεί να εμπνεύσει στους χαλεπούς αυτούς καιρούς που διανύουμε ως Έθνους, σε αντίθεση με την ανυπαρξία του εγωκεντρικού και δημοσιοσχεσάκια παπά Ιερώνυμου, σηματοδοτεί μία νέα εποχή που συμβαδίζει και με το σύγχρονο πνεύμα.

Μαζί του ξεκινάει μία νέα εποχή. Έτσι απλά και αθόρυβα συνδέει το χθες της ιεροσύνης με τις ανάγκες και προκλήσεις της νέας εποχής.

Δεν κυκλοφορεί σε σαλόνια και δεν συναθροίζεται με μαϊντανούς των κοσμικών στηλών.

Δουλεύει μεθοδικά και αθόρυβα για το ποίμνιο του και όταν χρειαστεί μιλάει έξω από τα δόντια για την πολιτική και ηθική κρίση και τις επιπτώσεις στη συνοχή και την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού, στην Παιδεία, στην εθνική μας υπόσταση.

«Πρέπει να το καταλάβετε δεν είστε μόνο οφειλέτες στους δανειστές σας, είστε οφειλέτες και στον λαό που ταχθήκατε να υπηρετείτε. Αφού δεν καταφέρνετε την εθνική σωτηρία μέσα από πολιτική συνεργασία, αυτή θα προκύψει αναγκαστικά μέσα από λαϊκή απαίτηση και πρωτοβουλία.

Αρνηθείτε τη χρεοκοπία της αξιοπρέπειας, της ιστορίας, της εθνικής συνείδησης», είχε το σθένος να φωνάξει στην πολιτική ηγεσία το 2011, όταν ξανά ο παπάς Ιερώνυμος σφύριζε αδιάφορα.

Όπως και τώρα είχε το σθένος να βρεθεί εκεί στο πεζοδρόμιο με τον λαό στο πανεθνικό συλλαλητήριο.

Όπως έχει και το ίδιο σθένος να συνομιλεί με όλα τα παιδιά του Θεού. Τα πρεζάκια, τις πόρνες, τους αμαρτωλούς και όλους όσους θέλει να ξεχάσει ο παπάς Ιερώνυμος…

Ο παπάς Ιερώνυμος απών και τότε και τώρα. Σιωπούσε, αναλωνόταν μόνο σε δημόσιες σχέσεις και σχεδίαζε το ξεπούλημα της περιουσίας της Εκκλησίας -όπως του Αστέρα Βουλιαγμένης, της λίμνης Βουλιαγμένης, του Island…

Τα σχεδίαζε και τα έπραξε χωρίς ηθική, αρχές, φόβο Θεού και σεβασμό απέναντι στην ιστορία.

Αν αυτό δεν είναι η μέγιστη αμαρτία τότε ποια είναι Ιερώνυμε;

Τι κι αν θέλουν κάποιοι να προσάψουν κοσμικές φιλοδοξίες στον Νικόλαο, απέδειξε ότι αυτός είναι «αλλουνού παπά ευαγγέλιο» και τις φιλοδοξίες τις έχει γραμμένες στα παλαιότερα των υποδημάτων του.

Γιατί αν δεν τις είχε γραμμένες θα αναλώνονταν όπως ο παπάς Ιερώνυμος, σε χαριτωμένες πόζες με κοσμικούς ή θα είχε επιλέξει την λαμπρή ακαδημαϊκή του καριέρα που κι αυτή εξουσία θα του έδινε.

Και θα του έδινε εξουσία όχι στα ελληνικά πανεπιστήμια, αλλά στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, αυτά που βγάζουν ηγέτες.

Γι’ αυτό σοβαρευτείτε μερικοί όταν τον πιάνεται στο στόμα σας και ασχοληθείτε με «τα του οίκου» του Ιερώνυμου και τις κατάπτυστες business του με τα Τουρκοαραβομουσουλμανικά funds και με την καμόρα της παραλιακής.

20150111_100734

Ασχοληθείτε με την ντροπή που προκαλούν οι μεγαλόσταυροι που μοιράζει ο παπάς Ιερώνυμος σαν πασατέμπους στους τραπεζίτες που ρουφάνε το αίμα του ελληνικού λαού, μόνο και μόνο για να σώσει το όνομά τους…

Γι’ αυτό σοβαρευτείτε μερικοί και δείτε επιτέλους πως η Εκκλησία και η Ελλάδα έχουν ανάγκη από ένα πανάξιο ιεράρχη και όχι ανδρείκελα σαν τον παπά Ιερώνυμο που “ποιεί την νήσσαν” στο ξεπούλημα της πατρίδας, ιερών και όσιων, στο ξεπούλημα του ελληνικού λαού.

Πότε μίλησες παπά Ιερώνυμε για τους άστεγους, τους άνεργους, τις μάνες που κάνουν πιάτσα για να ταΐσουν τα παιδιά τους;

Ποτέ. Γιατί απλά θεωρείς ότι ο δικός σου Θεός είναι ανώτερος και ο δικός τους κατώτερος.

Γι’ αυτό σοβαρευτείτε μερικοί και δείτε επιτέλους πως η Εκκλησία και η Ελλάδα έχουν ανάγκη από τον ηγέτη που της αξίζει. Έναν ηγέτη που θα γνωρίζει τα αδιέξοδα και τον πόνο του κοσμάκη που πεινάει.

Έναν ηγέτη για να μας οδηγήσει επιτέλους σε μία λαμπρή έξοδο από αυτό το τέλμα και την εξαθλίωση.

Και όπως είπε ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος είναι “καιρός πλέον να ξεσηκωθούμε. Τα πάντα πρέπει να αλλάξουν. Και επειδή δεν θα τα αλλάξουν κάποιοι άλλοι, πρέπει να μπούμε στο παιχνίδι όλοι”.

Έναν ηγέτη πρωταγωνιστή ιεράρχη σαν τον Παλαιών Πατρών Γερμανό. Σαν τον Μακάριο πολιτικό και θρησκευτικό ηγέτη.

Ηρθε η ώρα του φωτισμένου Νικόλαου, στον οποίο θα κάθονται προσοχή τα αμόρφωτα και ξεπουλημένα πολιτικά ανθρωπάκια, να αναλάβει δράση. Να ξεβρομίσουμε από τον εσμό και να πάει η χώρα μπροστά.

Αλέξιος Κοιμήσης
Ένας από τα εκατομμύρια ταπεινούς πολύ μα πάρα πολύ θυμωμένους, πληγωμένους, απογοητευμένους ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ.
nikolaos_mesogaias-598x380

Μοιραστείτε:

FacebookTwitter


Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημε