boulis-700x380
 

Στην Ελλάδα, οι Μπούληδες «μεγαλουργούν»…

Μοιραστείτε:

FacebookTwitter


Γιάννη, πάρτο αλλιώς!

Με μία κακογραμμένη και μάλιστα σαν σε κακή αντιγραφή έκθεση ιδεών ως άρθρο του στην «Καθημερινή της Κυριακής» για τον Τουρισμό, ο νέος πρόεδρος του ΣΕΤΕ Γιάννης Ρέτσος, προσπαθεί να μας πείσει ότι «ανακάλυψε την Αμερική».

Κι αφού βρε Γιάννη μου δεν είχες τίποτα καινούργιο να μας πεις γιατί γράφεις παιδικές εκθέσεις;

Για να μας τονίζεις την παρουσία σου, με περικοκλάδες;

Κάτι από αλαζονική συμπεριφορά Ανδρεάδη μου θυμίζει αυτό.

Αν δεν έχεις να πεις κάτι Γιάννη, να μην μιλάς εκτός κι αν η προβολή είναι το ζητούμενο για σένα.

Ή μήπως γράφεις γιατί θέλεις να κρύψεις την ανεπάρκεια σου;

Ναι, αλλά η προβολή καίει πολλές φορές, γιατί ο κόσμος δεν τρώει κουτόχορτο και είναι σε θέση πια να ξεχωρίσει αν διαβάζει «πληρωμένη διαφήμιση», «προϊόν δημοσίων σχέσεων», «άρθρο γνώμης», «ρεπορτάζ», «κατευθυνόμενο θέμα».

Δεν μπορεί Γιάννη μου, ο κλάδος να μαστίζεται από προβλήματα, η επιβολή φόρου από 1η Ιανουαρίου 2018 να είναι μπροστά, τα «κόκκινα δάνεια» ανοιχτά κι εσύ με ένα άρθρο άνευρο και ανούσιο να αναμασάς αυτά που όλοι υποστηρίζουμε εδώ και χρόνια.

Και τι έμπνευση φοβερή αυτή, που κάποιοι σε έχουν πείσει για την καραμέλα της «ενότητας του κλάδου» και ότι αυτή είναι το πρώτο θέμα;

Ξέρεις Γιάννη, για να υπάρχει ενότητα δεν μπορείς να σφυρίζεις αδιάφορα για τα προβλήματα του μικρομεσαίου ξενοδόχου και δεν αρκεί η επίσκεψη σου σε μία περιοχή για να λυθούν αυτά ως δια μαγείας.

Χρειάζεται δραστική παρέμβαση και όχι ανέκδοτα.

Και τέλος πάντων αυτό που καίει αυτή την ώρα είναι οι επαφές και οι διαβουλεύσεις για να σταματήσει η φορολογική αφαίμαξη των επαγγελματιών του κλάδου και να γίνει ακόμα πιο αναταγωνιστικό το προϊόν, το οποίο απειλείται.

Γιατί μην μου πεις Γιάννη μου ότι δεν ενημερώνεσαι από τον ξένο Τύπο που θέλει Αίγυπτο και Τουρκία να ανακάμπτουν δυναμικά το 2018 και να μαζεύουν «όλο το χαρτί»;

αλεξιοςκοιμησης2

Πριν από λίγο καιρό σε άρθρο είχα γράψει ότι «οι πρώτες κινήσεις σου δείχνουν ότι ευτυχώς δεν θα συνεχίσεις το καταστροφικό για τον κλάδο έργο της προηγούμενης διοίκησης του Ανδρέα Ανδρεάδη», αλλά απογοητεύομαι και διαψεύδομαι αναγνωρίζοντας στο πρόσωπο σου συμπεριφορές προκατόχων σου και μάλιστα στην πιο κακή τους αντιγραφή.

Και φοβάμαι πως σύντομα θα αναπολήσουμε την αλαζονική συμπεριφορά του Ανδρεάδη…

Και να σου πω και κάτι, ο Ανδρεάδης, μπορεί να ήταν αλαζών, αλλά δεν ήταν Μπούλης.

Κι εσύ φαίνεται ότι τελικά είσαι Μπούλης με τις μπούρδες που γράφεις.

Αλήθεια ποιοι στα υπαγορεύουν όλα αυτά;

Σίγουρα, άνθρωποι που δεν έχουν καμία σχέση με τον χώρο του Τουρισμού και σε παγιδεύουν σε μπουρδολογίες και εκθεσούλες δημοτικού.

Μπουρδολογίες που μόνο κάτι άσχετες σαν την Έλενα Κουντουρά – που πανηγυρίζει με την πρώτη λέει πτήση της Air China στην Αθήνα (που πρόκειται για την 3η φορά που γίνεται αυτό) – και την Όλγα Κεφαλογιάννη (που περιφέρεται από την μία κοσμική εκδήλωση στην άλλη όπως πρόσφατα σε αυτή του Salon de Bricolage στο Λονδίνο που διοργάνωσε ο κ. Πανάς) μπορεί να ικανοποιήσουν.

Μπούλη πάρε μέτρα και θέση για την «καυτή πατάτα» του Τουρισμού και πες ξεκάθαρα στον κλάδο «χωρίς περικοκλάδες» τι θα κάνεις για:

Τον φόρο διαμονής τουριστών σε καταλύματα.
Τα “κόκκινα δάνεια” και τις Τράπεζες.
Την στήριξη της μικρομεσαίας ξενοδοχειακής επιχείρησης.
Τις πολεοδομικές παραβάσεις και τις εξόφθαλμες εξυπηρετήσεις “αλά καρτ”.
Την έρευνα για τις παράνομες επιδοτήσεις σε βάθος 15ετίας.
Τα δάνεια των μεγαλοξενοδόχων και τον έλεγχο τους για τυχόν παρανομίες.
Την ίδρυση Τουριστικού Επιμελητηρίου.
Αγαπητέ Μπούλη, την επόμενη φορά που θα μιλήσεις ή θα γράψεις να έχεις προτάσεις με λύσεις για τα χρόνια προβλήματα του κλάδου, που εν γνώση σου κληρονόμησες, αλλιώς σκάσε γιατί ο θόρυβος σου προκαλεί.

Μοιραστείτε:

FacebookTwitter


Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημε