ελιες Τουρκιας
 

Ελιές Τουρκίας… στην Καλαμάτα!!

Μοιραστείτε:

FacebookTwitter


Ελιές …Τουρκίας στην Καλαμάτα!! Σαν να πουλάμε άμμο στους Άραβες!! Ανάρτηση του Μ. Αντ. που μας έβαλε στην «πρίζα»…. Γράφει: «Μαύρες ελιές επιτραπέζιες από Τουρκία έφθασαν στη Μεσσηνία, με προορισμό την Λακωνία. Αναστατώθηκαν οι υπηρεσίες Ποιος ο λόγος της εισαγωγής….Πώς θα πωληθούν»!

Όπως μάθαμε -μετά από αυτή την ανάρτηση- το φορτίο από την Τουρκία είχε προορισμό τους… Μολάους της Λακωνίας, σε συγκεκριμένη εταιρεία. Μάθαμε μάλιστα πως αυτό ήταν το δ ε ύ τ ε ρ ο φορτίο με «μαύρες Ελιές» από την Τουρκία και υπάρχει μάλιστα συγκεκριμένη προτίμηση στο τελωνείο της Καλαμάτας «για να μη γίνει ντόρος στην Λακωνία», με το φορτίο της νταλίκας να είναι κακής ποιότητας…

Η φορτωτική της νταλίκας «έδειξε» πως μέσα υπάρχουν 96 βαρέλια 220 λίτρων έκαστο.
Και εδώ προκύπτει ένα σοβαρό θέμα, που αν ξεφύγει, θα επιφέρει σοβαρό και ανεπανόρθωτο πλήγμα στην ελιά μας και θα δυσφημιστεί παγκοσμίως.
Είναι επιτακτική ανάγκη να γίνονται σοβαροί, συνεχείς και ενδελεχείς έλεγχοι στις αποθήκες των τυποποιητών από τη Διεύθυνση Γεωργίας της ΠΕ Μεσσηνίας και να εφαρμόζεται αυστηρά και απαρέγκλιτα και προς όλους ο Νόμος….
Μετά από καταγγελίες, υπάρχουν ενδείξεις ότι ελάχιστες καλαματιανές εταιρείες εισάγουν ενδοκοινοτικά μέσω Βουλγαρίας ελιές από την Αίγυπτο με τιμή 1 $ το κιλό!
Τις αναμιγνύουν με ελιές Καλαμών σε αναλογία 60 – 40 και τις διώχνουν ως…. Ελληνικές Καλαμάτας ή «Ελιές Καλαμών»!!
Και όλα αυτά στο βωμό του κέρδους αδιαφορώντας για την φήμη του προϊόντος που κρατάει ακόμα ψηλά το Νομό Μεσσηνίας… Το ίδιο φυσικά που συμβαίνει και με το λάδι….

Από τον φίλο Θαν. Που.

Μοιραστείτε:

FacebookTwitter


Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημε