επιχειρηματιας κομπινα
 

Ποιος κοιμάται με… 600 εκατ. € στο μαξιλάρι του!!

Μοιραστείτε:

FacebookTwitter


Γράφει Ο ΙσχυροΓΝΩΜΩΝ

Τι είναι 600 εκατ. ευρώ;; Για να έχουμε στο μυαλό μας μία τάξη μεγέθους και δεδομένου ότι κατατίθεται το Επικαιροποιημένο μνημόνιο στην Βουλή να πούμε ότι αυτό το ποσό αντιστοιχεί στο «πακέτο» των νέων μέτρων που περιλαμβάνει:

•Εξορθολογισμό των παροχών κοινωνικής πρόνοιας και κατάργηση των φορολογικών δαπανών με βάση τις συστάσεις της αναθεώρησης της κοινωνικής πρόνοιας, αποδίδοντας 259 εκατομμύρια ευρώ το 2018.

•Εξορθολογισμό των δαπανών για την υγειονομική περίθαλψη με απόδοση 125 εκατ. Ευρώ το 2017 και 188 εκατ. Ευρώ σωρευτικά το 2018.

•Θεσμοθέτηση ενός φόρου επί των βραχυπρόθεσμων μισθωμάτων τουριστικών καταλυμάτων που θα αποφέρει 48 εκατομμύρια ευρώ το 2018.

•Εξορθολογισμό των κινήτρων απόδοσης στα μισθολόγια του δημόσιου τομέα, που θα ανέλθουν σε 33 εκατομμύρια ευρώ το 2018.

Όλα αυτά τα μέτρα έχουν απόδοση 528 εκατ. ευρώ… δηλαδή λιγότερα από τα 600 εκατ. που λέγαμε.

Και τώρα που καταλάβαμε όλοι το μέγεθος αυτού του ποσού να σας μεταφέρουμε και μια περίπτωση που αφορά πασίγνωστο επιχειρηματία, που -όπως λένε οι… «κακές γλώσσες» – διατηρεί αυτό το ποσό και μάλιστα σε … μετρητά μέσα στην χλιδάτη και απίστευτα καλά φρουρούμενη βίλα του!

«Και τι έγινε;» θα αναρωτηθεί κάποιος: «Επιχειρηματίας είναι αφού δούλεψε ας έχει και 600 και 700 εκατ. ακόμη και 1 δισ.  ευρώ κάτω από το μαξιλάρι του, στο χρηματοκιβώτιό του, στην τράπεζα όπου θελήσει»… Σωστά..

Μόνον που εδώ δεν μιλάμε για κάποιον που έχει λευκό ποινικό μητρώο.. Αλλά για επιχειρηματία που μπήκε φυλακή γιατί κατηγορήθηκε για  ξέπλυμα μαύρου χρήματος, απάτη και απιστία… και άλλα πολλά αδικήματα.

Αποφυλακίστηκε, αλλά όπως φαίνεται η … προηγούμενη δραστηριότητά του, του εξασφάλισε κάτι για τα γεράματά του ή τουλάχιστον έως ότου ξεμπερδέψει οριστικά με την Δικαιοσύνη…Συνεχίζει μάλιστα να διατηρεί άριστη σχέση με ανώτατους εκπροσώπους θεσμών της χώρας…  Αν μη τι άλλο φροντίζει να τα σκορπάει μάλλον κακομαθαίνοντας τους γύρω του και κάνοντας ευτυχισμένους όσους καταστηματάρχες έχουν την τύχη να βρεθούν στον δρόμο του…

Μοιραστείτε:

FacebookTwitter


Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημε