Δεν φταίνε οι δανειστές για τα «κακά της μοίρας μας»! Και ιδού η απόδειξη!

Δεν φταίνε οι δανειστές για τα «κακά της μοίρας μας»! Και ιδού η απόδειξη!

Έφυγα μετά από 15 χρόνια από την μητέρα – πατρίδα την Ελλάδα για να επιστρέψω στην γενέτειρά μου τον Καναδά. Βλέποντας πια από απόσταση τα πράγματα και αποφορτισμένη από το δηλητηριασμένο κλίμα στην Αθήνα (λόγω Μνημονίων και κρίσης που με έκανε να επιστρέψω στην χώρα που με γέννησαν οι μετανάστες γονείς μου) νομίζω ότι μέρα με την ημέρα γίνεται ολοένα και πιο ξεκάθαρο μέσα μου, ότι δεν μας φταίει κανείς δανειστής ή οποιοσδήποτε άλλος για τα μαύρα μας τα χάλια! Αυτός που φταίει είναι το στραβό μας το κεφάλι!

Βλέπεις πως δουλεύουν άλλες χώρες, πως πασάρουν τα προϊόντα τους σε αγορές όπως του Καναδά και τρελαίνεσαι! Εμείς απόντες! Εκείνοι μοιάζει να έχουν σχέδιο, να συνεργάζονται με την τοπική κοινότητα και εμείς.. πουθενά!

Αφορμή για αυτές μου τις σκέψεις το γεγονός ότι σήμερα πήγα supermarket και για να μάθω τις τιμές και τα προϊόντα τα κοίταξα όλα λεπτομερώς. Με αυτά που διαπίστωσα δεν μπορούσα παρά να αναρωτηθώ, για ποιο λόγο έχουμε Εμπορικούς Ακολούθους κι Εμπορικούς Συμβούλους στα Προξενεία και τις Πρεσβείες. Δεν κάνουν απολύτως τίποτα για τα Ελληνικά προϊόντα και μετά μιλάμε για εξαγωγές.

Στο συγκεκριμένο σουπερ- μάρκετ (έχω πάει και σε άλλα) είδα πολλά Ιταλικά: Καφέδες, τυριά, ζυμαρικά, λάδι κλπ

Είχαν και Ελληνικά, τα οποία ήταν πολύ πιο ακριβά απο τα Ιταλικά: 140γρ φέτα $6 made in Canada (!) 1 λιτρο Ελληνικό λάδι (άγνωστη για μένα η εταιρεία) $15 το λίτρο.

Ρώτησα τον διευθυντή αν έχουν Ελληνικό καφέ με κοίταξε καλά-καλά και μου λεει «όχι» και συνεχίζει: «Έχετε δίκιο έπρεπε να έχουμε. Αλλά κανείς δεν έχει έρθει να μας συστήσει Ελληνικό καφέ. Βλέπετε εδώ έχουμε πολλούς Ιταλικούς καφέδες γιατί οι Ιταλοί είναι πολύ συνεργάσιμοι και προωθούν πολύ τα προϊόντα τους».  Πιάσαμε κουβέντα και μου υποσχέθηκε σε μια εβδομαδα θα έχει Ελληνικό καφέ. Θα πάω και θα δω αν μου είπε αληθεια, τον ρωτησα βέβαια αν εχουν Ελληνες πελάτες και μου είπε «ναι αρκετους», αλλά δεν χρειάζεται να είσαι Έλληνας για να σου αρέσουν τα Ελληνικά προϊόντα, όπως πχ όλοι αγοράζουν Ιταλικά και δεν ειναι Ιταλοί.

Για αυτό λέω: έχουμε μάθει να ρίχνουμε όλες τις ευθύνες στους άλλους, στους κακούς δανειστές, τον κακό μας τον καιρό, την κακή μας την ψυχολογία… αλλά ποτέ δεν κοιτάμε να την δική μας την καμπούρα…

Αλήθεια.. Τόσο πολύ καλύτερα προϊόντα παράγουν και τυποποιούν οι Ιταλοί για παράδειγμα ώστε να τους προτιμούν εδώ στην άλλη πλευρά της γης;;

Χρ. Μπ.

Σχολιάστε