%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b5%cf%82%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b9%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%b9
 

Best of… «μαργαριτάρια» Ελλήνων πολιτικών!!

Μοιραστείτε:

FacebookTwitter


Κορυφαία τα «μαργαριτάρια» που έχουν εκτοξεύσει κατά καιρούς οι Έλληνες πολιτικοί, καθώς δεν ήταν λίγοι εκείνοι που μπήκαν στον «πειρασμό» να μιλήσουν με μεγάλη σιγουριά και βεβαιότητα για θέματα που … απλά δεν κατείχαν!! Αλλά έτσι είναι η πολιτική φαντάζομαι… Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι λοιπόν αποφάσισα να τις 15 καλύτερες δηλώσεις… «αυταπάτες» των πολιτικών μας, όπως μπήκε στον κόπο να τις σταχυολογήσει ο καλός μου φίλος Για. Π.!! Για τον κόπο του και μόνον να διαλέξει ανάμεσα σε τόσα και τόσα «μαργαριτάρια» νομίζω αξίζει να διαβάσετε το «πόνημά» του που ακολουθεί:

«Μετά από πολύ κόπο, δεν ήταν εύκολο να διαλέξεις από τις πολλές δεκάδες πολιτικές παρεμβάσεις που πουλούσαν βεβαιότητες με το κιλό τα προηγούμενα χρόνια, διάλεξα το TOP 15 των φράσεων – αυταπατών της κυβέρνησης που έχει τα ηνία του τόπου τα τελευταία 2 χρόνια. Με μεγάλη δυσκολία «έκοψα» ορισμένες δηλώσεις πραγματικά διαμάντια. Δεν έχει σημασία ποιος είπε τι. Για γέλια και για κλάματα: 
 1. «Δεν βρίσκουμε λόγια για να περιγράψουμε την εθνική τραγωδία που βιώνει ο λαός µας, το κοινωνικό ολοκαύτωμα που συνεπάγεται η απαρέγκλιτη εφαρμογή των καταστροφικών μέτρων του μνημονίου εδώ και τρία χρόνια»
2. «Στην ευρωζώνη δεν µας κρατάνε από φιλανθρωπία αλλά από ανάγκη»
3. «Η Ελλάδα είναι μια χώρα µε ανεξάντλητη γεωπολιτική δυναμική, την οποία δεν πρέπει να εξαντλήσουμε παραδίδοντας τη χώρα ενέχυρο στους δανειστές», 
4. «Το δυσανάλογο κόστος εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και τη συνακόλουθη κατάρρευση από το ντόμινο του ευρωπαϊκού Νότου όλης της ευρωζώνης».
5. «Εμείς θα βαράμε το νταούλι και οι αγορές θα χορεύουν»
6. «Δεν θα τηρήσουμε δεσμεύσεις και υπογραφές που έχουν βάλει οι προηγούμενες κυβερνήσεις και δεν δεσμεύουν τη νέα ελληνική κυβέρνηση»
7. «Η δημοκρατία επιστρέφει. Επιστρέφει για να εξαπλωθεί ξανά σε ολόκληρη την Ευρώπη!”
8. «Δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο να απαντήσει όχι η Μέρκελ. Διότι η Μέρκελ είναι μια πολιτικός που θα θελήσει, όχι να διακινδυνεύσει την προοπτική της βιωσιμότητας της Ευρώπης εν συνόλω, αλλά να καρπωθεί την έξοδο από την κρίση. Θα το θυμηθείτε και θα είναι μέρα μεσημέρι» 
9. «Και διαπραγμάτευση θα γίνει! Και συμφωνία θα υπάρξει! Και το μνημόνιο μαζί με την τρόικα θα αποτελέσουν παρελθόν!»
10. «Η τρόικα έχει, όχι μόνο για εμάς, ακόμα και για τους εταίρους και συνομιλητές μας, έχει τελειώσει από τις 25 του Γενάρη, μαζί με το μνημόνιο».
11. «Θα δώσουν τα λεφτά στις 24 Απριλίου, γιατί δεν τους συμφέρει να διαλύσουμε την ευρωζώνη…»
12. «Από τη στιγμή που ανακοινώσαμε το δημοψήφισμα, η επίσημη Ευρώπη έχει σηματοδοτήσει εμπιστευτικά πως είναι έτοιμη να συζητήσει την αναδιάρθρωση του χρέους»
13. “Ενδεχομένως αυτό το δημοψήφισμα, και το αδιέξοδο που αντιπροσωπεύει, συγκέντρωσε αρκετά μυαλά στις Βρυξέλλες και είχαμε ορισμένες πολύ καλές προτάσεις. Προτάσεις που θα υπογράφαμε»
14. «Το ενδεχόμενο η ΕΚΤ να διακόψει τη ρευστότητα προς τις ελληνικές τράπεζες είναι τόσο πιθανό όσο να μην ανατείλει αύριο ο ήλιος»
15. «Σας λέω ευθαρσώς, δεν είχα καμία αμφιβολία ότι η αντίδραση των εταίρων θα ήταν να μας κλείσουν τις τράπεζες».

ΥΓ Ας μην βιαστούμε για την αξιολόγηση. Πολιτική διαπραγμάτευση έξω και διαγωνισμό ποιος είναι πιο αντιμνημονιακός μέσα. Ο χρόνος κυλά υπέρ μας. Δεν υπάρχουν άμεσες ταμειακές ανάγκες οπότε ας μην βιαστούμε. Να αφήσουμε να μπει η άνοιξη. Στο τέλος της ημέρας θα μας δώσουν τα λεφτά γιατί δεν τους συμφέρει να διαλύσουμε την ευρωζώνη».

Ανεξάρτητα από τον όποιο σχολιασμό του φίλου Για. Π. και τις επιλογές που ο ίδιος έχει κάνει, νομίζω ο καθένας μας αν το ψάξει λίγο στο μυαλό του σίγουρα θα βγάλει μια λίστα με τις δικές του καλύτερες ατάκες από Έλληνες πολιτικούς.. Ατάκες- δηλώσεις δηλαδή που ειπώθηκαν για να … ειπωθούν προς άγρα ψήφων !!

Πρ. Χ.

Μοιραστείτε:

FacebookTwitter


Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημε