«Να λοιπόν που έκαναν λάθος»!

«Να λοιπόν που έκαναν λάθος»!
Τον «κώδωνα του κινδύνου» για τις τουριστικές κρατήσεις  –εν’ μέσω της σεζόν με άδεια δωμάτια- κρούει με δηλώσεις του στον Τύπο ο Πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης, επιβεβαιώνοντας όσα γράφουμε εδώ και μήνες.
Ο Αντώνης Καμπουράκης, από τους πιο σοβαρούς τεχνοκράτες επιχειρηματίες του χώρου, τελειομανής άμεσος και αποτελεσματικός  το τελευταίο διάστημα ηγείται της Ενωσης ενός νησιού που κρατούσε χρόνια τα σκήπτρα του Ελληνικού Τουρισμού, δηλώνει μεταξύ άλλων το αυτονόητο.
Αυτό που οι ηγεσίες των φορέων δεν μπορούν να εμπεδώσουν και αρκούνται σε δηλώσεις πυροτέχνημα για καραβάνια τουριστών, τις οποίες αβασάνιστα υιοθετεί και η ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού.
«Αυτή τη στιγμή δεν πρέπει να κάνουμε προβλέψεις και υπολογισμούς, λέει χαρακτηριστικά ο κ. Καμπουράκης. Πρέπει να κάνουμε ενέργειες να φέρουμε περισσότερους πελάτες και από αυτούς να πάρουμε όσο το δυνατό περισσότερα για την οικονομία και τις επιχειρήσεις μας».
Ο Πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Ρόδου,  μιλάει ελάχιστα και όταν έχει κάτι να πει γνωρίζοντας ότι οι δηλώσεις εντυπωσιασμού σχετικά με την τουριστική κίνηση μπορούν να διαταράξουν τις ισορροπίες σε μια τόσο δύσκολη περίοδο για τη χώρα.
«Από την αρχή της χρονιάς είχαμε πει να κρατάμε μικρά καλάθια, να είμαστε σοβαροί για να μπορέσουμε να υπολογίσουμε πρώτα τις υποχρεώσεις μας και το προσδοκώμενο έσοδο μετά. Εμείς ούτε ζητωκραυγάζαμε ούτε είπαμε ότι, αυτή τη χρονιά, φέτος θα ξεχειλίσουμε από κόσμο και έσοδα. Δε μοιραζόμαστε τη σκέψη ότι οι αφίξεις είναι αυτό που κρίνει τα αποτελέσματα των επιχειρήσεων», δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο κ. Καμπουράκης και επεσήμανε ότι ενώ θα έπρεπε να είχαμε λόγω των συγκυριών επωφεληθεί, συνέβη τελικά το αντίθετο.
«Τα πράγματα δε φαίνεται να εξελίσσονται καλά φέτος. Η Τουρκία άνοιξε και βλέπουμε να εισπράττει όσα δεν μπορέσαμε να εισπράξουμε εμείς τους τελευταίους έξι μήνες. Την πρωτοχρονιά στην Αίγυπτο έκλεισαν τελείως περιοχές αλλά εμείς στην Ελλάδα λόγω πολύ υψηλού ΦΠΑ, που μας έβγαλε εκτός ανταγωνισμού, δεν μπορέσαμε να εισπράξουμε τίποτα» είπε επίσης ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων.
Επιφυλακτική είναι και η στάση των υπολοίπων επιχειρηματιών του ξενοδοχειακού κλάδου της Ρόδου  με το παράδοξο της σημαντικής υστέρησης εσόδων, παρά το γεγονός ότι οι αφίξεις τουριστών είναι αυξημένες σε σχέση με πέρσι όπως προκύπτει από τα στοιχεία του αεροδρομίου «Διαγόρας», φαινόμενο που οφείλεται στην  απελευθέρωση μισθώσεων ιδιωτικών κατοικιών για τουριστική χρήση, στην οποία προχώρησε η κυβέρνηση εν’ μία νυκτί…

Σχολιάστε